Nastupaju orkestar „Bekrija“, „Sanjari“, „Hrvatice“ i „Slavuji“

POŽEGA -Slijedeći gosti TV Supertona 26. listopada su mladi, ali ne manje zanimljivi. Riječ je o tamburaškom orkestru „Bekrija“ sastavljenom od tridesetak učenika iz tri osnovne škole iz Požeško-slavonske i susjedne Brodsko-posavske županije koje vježba i priprema za nastupe poznati tamburaš požeškog kraja Robert Vojvodić-Bekrija – ističe urednik i voditelj TV Supertona Jelenko Topić. Riječ je o orkestru kojega čine učenici osnovnih škola Antuna Mihanovića iz Nove Kapele-Batrine, zatim škole Stjepana Radića iz Čaglina i Zdenka Turkovića iz Kutjeva. Oni će izvesti nekoliko djela svjetske klasike, a dirigirat će Robert Vojvodić.

Pored njih u istoj emisiji nastupit će još tri tamburaška sastava iste starosne dobi iz tih škola, a među njima je i jedan ženski tamburaški sastav „Hrvatice“ kojega čine osnovke iz čaglinskog i pleterničkog kraja. Ostali sudionici TV Supertona su tamburaški sastavi „Sanjari“ iz kutjevačke škole, te „Slavuji“ iz OŠ Antuna Mihanovića.

Ova tri sastava izvest će odabrane tamburaške pjesme, a posebna zanimljivost su naravno „Hrvatice“ koje su među nekoliko rijetkih ženskih sastava u našoj zemlji.

0 Comment

Send a Comment