Nastup više od 200 folkloraša iz sedam društava

Autor: Jelenko Topić

BRESTOVAC – Kulturno-umjetničko društvo „Berda“ iz Brestovca organiziralo je pod pokroviteljstvom općine Brestovac i Požeško-slavonske županije svoju tradicionalnu smotru folklora „Dođi diko večeras na sijelo“ koja je okupila sedam društava sa oko 250 izvođača. Uz domaćine  još su se predstavili „Češka beseda“ iz Kaptola, KUD Šandrovac, Udruga Komušana i prijatelja Komušine iz Brestovca, KUD Dragalić, KUD „Josip Kozarac“ iz Štitara i KUD „Ante Starčević“ iz Gospića.

Nakon pozdravne riječi predsjednika KUD „Berda“ Vladimira Franje Klarića smotru je prigodnim riječima otvorio načelnik brestovačke općine Zdravko Mandić.

-Čast, ponos i tradicija Slavonije neće prestati što vi dokazujete ovom smotrom njegujući običaje svojih krajeva – naglasio je prigodom otvaranja priredbe požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

Svi sudionici u izvornim nošnjama izveli su pjesme i plesove svojega kraja što je toplo pozdravilo puno gledalište u dvorani Osnovne škole Dragutina Lermana. Domaćini KUD „Berda“ uz običaje svoga kraja izveli su međimursku koreografiju koju je uvježbala njihova voditeljica Željka Arambašić.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »