NASTAVAK ULAGANJA NA STRELIŠTU: Bzenica dobiva lovačku disciplinu vepra u pokretu

Autor: Jelenko Topić

Lovački savez Požeško-slavonske županije, koji je vlasnik najvećeg i najopremljenijeg strelišta za sve discipline lovnog streljaštva u našoj zemlji, smještenog pod Babjom gorom nedaleko sela Bzenica u pleterničkom kraju, nastavlja daljnjim ulaganjima za poboljšanje uvjeta rada tog objekta i lovaca prilikom treninga i natjecanja. Kako je poznato na tom se strelištu unazad desetak godina održavaju najveća domaća natjecanja u lovnom streljaštvu, a Požežani su do sada primili niz priznanja za vrhunsku razinu organizacije tih manifestacija.

Ulaganjima koja slijede požeški lovci se pripremaju za ovogodišnje prvenstvo Hrvatskog lovačkog saveza u streljaštvu koje će se na tom strelištu održati kao i ranijih  godina tj. sredinom mjeseca rujna.

-Na objekte strelišta je priključena električna energija čime je ono odvojeno od lovačkog doma LD „Šljuka“ iz Pleternice – kaže Branko Bertelović, predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije i najavljuje izgradnju još nekih sadržaja na toj lokaciji. Ove godine će to biti strelište za još jednu disciplinu.

-Pripremamo izvođenje radova na još jednom rovu gdje bi se održavala  natjecanja u gađanju trčećeg vepra , a do kraja kolovoza svi radovi i opremanje treba biti završeno – kazao je Bertelović i najavio očekivanja potpore Požeško-slavonske županije, te gradova Požega i Pleternica za ovo ulaganje čija će vrijednost, prema sadašnjoj procjeni, iznositi oko 150 tisuću kuna. Povod za takva očekivanja je dosadašnja dobra suradnja lovaca ovog kraja sa lokalnom i područnom samoupravom.

Foto: Arhiva, pozega.eu

Više iz kategorije