Nastavak katastarskih izmjera na području općine Brestovac

Autor: DK

Otvorenje katastarske izmjere k.o. JaguplijeBRESTOVAC – Kako smo već o tome pisali općina Brestovac prepoznaje prioritetne projekte koji su od važnosti za razvoj općine i ostanak stanovništva na tom području. Unatoč skromnom proračunu upustili su se u zahtjevan i veoma financijski vrijedan projekt u vrijednosti preko 2,4 milijuna kuna.

Na određen način upriličeno je obilježavanje početka katastarske izmjere u k.o. Jaguplije kojem su nazočili uz načelnika općine Brestovac Zdravko Mandić i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, nejgov zamjenik Željko Jakopović te pročelnik Područnog ureda za katastar Josip Mikšik i predsjednica Općinskog suda u Požegi Snježana Polgar.

Snježana Polgar, Josip Mikšik 2

-Ovo je nastavak našeg programa uređivanja katastra kojeg smo započeli još 2001. godine gdje smo imali geodetsku izmjeru za katastarske općine Brestovac i Nurkovac koje smo uspješno završili. Naravno da smo u našem programu planirali nastavak geodetskih izmjera zbog nerješenog i neuređenog stanja u katastru i zemljišnoj knjizi – istaknuo je načelnik općine Brestovac Zdravko Mandić.

Sa Državnom geodetskom upravom sklopljen je sporazum 2011. godine o nastavku izmjera i sufinanciranja te je uvrštena u plan geodetska izmjera za k.o. Jaguplije koji su poslovi i započeli.

Tabla za izmjeru u k.o. Jaguplije

-Državna geodetska uprava financira 40% troškova izmjere a općina Brestovac 60% iz čega proizlazi da će općina Brestovac financirati cca 1.400 tisuća kuna ovog dijela posla. Izmjera je predviđena da traje najmanje dvije godine a financiranje će biti kroz tri čak i četiri godine – na kraju je istaknuo načelnik Mandić.

Završetkom izmjere k.o. Jaguplije  bit će odrađeno do 10% površine na području općine Brestovac a ako se izmjera zemljišta nastavi ovim tempom trebat će 20 godina da se sve završi. Dakako da će biti potrebno uložiti dodatne napore kako bi se izmjera ubrzala i što je prije moguće uskladila sa stvarnim stanjem, gruntovno i katastarki.

-Ovo su jako složeni poslovi koji dugo traju i potrebna je suradnja svih institucija koje tu sudjeluju-naglašava pročelnik Područnog ureda za katastar Josip Mikšik. Nadalje ističe da ovdje imaju jako dobru suradnju sa općinom Brestovac još iz davnih godina koju su postigli kroz komasacije i nove izmjere.

   

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića