Naši hodočasnici u Lurdu /FOTOGALERIJA/

Autor: D.K.

Tristotinjak vjernika Požeške biskupije među kojima je dvadeset svećenika, predvođeni biskupom Antunom Škvorčevićem na Trećem je biskupijskom hodočašću u Lurdu u prigodi 160. obljetnice Gospinih ukazanja.

Fotografijama ustupljenima vlč. Marijana Pavelića prenosimo samo dio nezaboravnih trenutaka hodočasnika.

Hodočasnici su na put krenuli autobusima iz Požege, Našica i Nove Gradiške. Na putovanju do Lurda zaustavili su se u Padovi i ondje najprije pohoditi svetište sv. Leopolda Bogdana Mandića, a potom u svetištu sv. Antuna Padovanskog slavili su svetu misu. Pohodili su i Avignon, razgledali katedralu i nekadašnju papinu palaču te slavili svetu misu.

Boravak u Lurdu je bio nezaboravan trenutak. Sudjelovali su na euharistijskim slavljima koja je predvodio biskup Antun, pohodili su špilju ukazanja, posjetili Bernardičinu rodnu kuću, razgledatli svetište te proveli određeno vrijeme u osobnoj molitvi.

U ranojutarnjim satima u subotu, 7. travnja kod špilje ukazanja slavit će svetu misu i time završiti svoj boravak u Lurdu. Na povratku će pohoditi Carcassonne i Nicu, gdje će prenoćiti. Posljednjega dana hodočašća, u nedjelju, 8. travnja pohodit će svetište Madonna della Corona Gospa od krune u sjevernoj Italiji i ondje slaviti svetu misu. Dolazak u Požegu i druga odredišta predviđen je u kasnim noćnim satima.

[FAG id=241040]

 

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88