Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

U naseljenom mjestu pravljao brzinom od 156 km/h, a vikend rekoreder bio je s 1,96 promila alkohola

PRIJE 7 GODINA
TEKST: PU požeško-slavonska

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

PRIJE 7 GODINA
TEKST: PU požeško-slavonska

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED





POŽEGA - Ove se godine ne možemo "pohvaliti" da smo imali značajnije vikend rekoredere - vozače s nekom prevelikom koncentracijom alkohola u krvi za razliku od onih u Zagorju gdje su zabilježene možda i nevjerojatne koncentracije alkohola kod vozača.

Naime, u noći sa subote na nedjelju 11./12. studenoga 2017. godine, na području Policijske uprave požeško-slavonske provodila  se preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor vozača pod utjecajem alkohola u prometu. Tijekom provođenja pojačanih aktivnosti ukupno je utvrđeno 95 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih se 14 prekršaja odnosilo na prisutnost alkohola u organizmu vozača te su tri vozača smještena u prostorije policije do otrežnjenja.

Tijekom proteklog vikenda na području PU požeško-slavonske dogodile su se tri prometne nesreće s materijalnom štetom i to u Pakracu u Frankopanskoj ulici te dvije u Požegi u Osječkoj ulici, dok je jedan bijeg s mjesta prometne nesreće zabilježen u Požegi u Zrinskoj ulici,  a kod sudionika nije utvrđeno prisutnost alkohola. Najveća koncentracija alkohola od 1,96 promila izmjerena je dana 11. studenog 2017. g. u 2.42 sata u Kaptolu, u Vetovačkoj ulici kod 35-godišnjeg vozača osobnog automobila požeških registarskih oznaka.

Također je zanimljiv podatak da je u subotu, 11. studenoga 2017. godine, u mjestu Badljevina, 32-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 156 km/h.

Zakonom o sigurnosti prometa na cestama za prekršitelja je predviđena sankcija: novčana kazna od 5.000,00 do 15.000,00 kn ili 60 dana zatvora, 3 negativna boda i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca.



Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo