U naseljenom mjestu pravljao brzinom od 156 km/h, a vikend rekoreder bio je s 1,96 promila alkohola

Autor: PU pozesko-slavonska

POŽEGA – Ove se godine ne možemo “pohvaliti” da smo imali značajnije vikend rekoredere – vozače s nekom prevelikom koncentracijom alkohola u krvi za razliku od onih u Zagorju gdje su zabilježene možda i nevjerojatne koncentracije alkohola kod vozača.

Naime, u noći sa subote na nedjelju 11./12. studenoga 2017. godine, na području Policijske uprave požeško-slavonske provodila  se preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor vozača pod utjecajem alkohola u prometu. Tijekom provođenja pojačanih aktivnosti ukupno je utvrđeno 95 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih se 14 prekršaja odnosilo na prisutnost alkohola u organizmu vozača te su tri vozača smještena u prostorije policije do otrežnjenja.

Tijekom proteklog vikenda na području PU požeško-slavonske dogodile su se tri prometne nesreće s materijalnom štetom i to u Pakracu u Frankopanskoj ulici te dvije u Požegi u Osječkoj ulici, dok je jedan bijeg s mjesta prometne nesreće zabilježen u Požegi u Zrinskoj ulici,  a kod sudionika nije utvrđeno prisutnost alkohola. Najveća koncentracija alkohola od 1,96 promila izmjerena je dana 11. studenog 2017. g. u 2.42 sata u Kaptolu, u Vetovačkoj ulici kod 35-godišnjeg vozača osobnog automobila požeških registarskih oznaka.

Također je zanimljiv podatak da je u subotu, 11. studenoga 2017. godine, u mjestu Badljevina, 32-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 156 km/h.

Zakonom o sigurnosti prometa na cestama za prekršitelja je predviđena sankcija: novčana kazna od 5.000,00 do 15.000,00 kn ili 60 dana zatvora, 3 negativna boda i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »