NAŠE GORE LIST: Aktualni premijer i mandatar za novu izvršnu vlast Andrej Plenković povjerava ministru Josipu Aladroviću prošireni resor – uz rad i mirovinski sustav u novoj Vladi RH bit će nadležan i za socijalnu skrb

Autor: D.K.

Aktualni mandatar nove Vlade Andrej Plenković i novi-stari premijer predstavio je središnjim tijelima svoje stranke buduće ministre. Nakon sjednice javnosti je predstavio imena ministara, a iznenađenja u odnosu na ono što se proteklih dana neslužbeno moglo čuti u stranačkim kuloarima nije bilo.

Za požeški kraj posebno je zapaženo da je tu čovjek što bi se reklo naše gore list. Riječ je o Pleterničaninu Josipu Aladroviću, kojemu je Plenković ponovo ukazao veliko povjerenje proširivši mu resor u odnosu na protekli mandat.

Tako mladi Josip Aladrović i postaje ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Dakle uz resor u kojem je do sada bio na čelu još dobiva i onaj socijalne skrbi što je u prošlom mandatu bilo zasebno ministarstvo.

Još je početkom ovog mjeseca za jedne dnevne novine premijer Plenković izjavio kako će Josip Aladrović sigurno ostati ministar.

-Josip je 15-ak godina mlađi od mene, pokazao se izvrsnim, on i mnogi drugi će ostati. Poruka je da idemo na stručne ljude, koji imaju angažman i elan, i koji iza sebe imaju rezultate. Treba nastaviti s davanjem povjerenja ljudima koji su u najpotentnijoj dobi, intelektualnoj ali i fizičkoj. Ovo je posao koji zahtjeva puno snage i energije – rekao je Plenković.  

Podsjetimo, Aladrović je rođen 10. ožujka 1985. godine u Požegi, oženjen je Požežankom iz obitelji Leš i otac jednog djeteta. Opću gimnaziju završio je 2004. godine u Požegi, a kolege iz njegove generacije ga se sjećaju kao samozatajnog i tihog učenika predanog učenju i radu za što bolji uspjeh.

Pet godina kasnije diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a početkom 2014. godine dobio je akademsko zvanje – univ. spec. oec. završivši Poslijediplomski studij “Vodstvo” na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu.

Radnu karijeru počeo je kao savjetnik za prodaju korporativnim klijentima Croatia osiguranja d.d. Zagreb, a u toj tvrtki bio je još specijalist za osiguranje, šef Odjela za prodaju osiguranja malim i srednjim poduzetnicima, regionalni voditelj poslovnih odnosa i pomoćnik direktora Podružnice za korporativne klijente.

Od travnja 2017.  do srpnja prošle godine bio je ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje u Zagrebu, da bi nakon toga imenovan u Vladu RH. Obavljao je niz dužnosti unutar Hrvatske demokratske zajednice koje je član od mladih dana.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek