NARODNA KOALICIJA JAMAC JE SIGURNOG SMJERA ZA HRVATSKU

Autor: PROMO

Poštovani građani,

Predizborno vrijeme obiluje silnim obećanjima, a poslije  –   vjerodostojnost je mnogima poput odbačene papirnate maramice. Neki sad već po treći put obećavaju smanjenje PDV-a, a kad su bili na vlasti –  to im nije palo ni na pamet.

Obećaše i  1.000 E za novorođene, a onda – od toga ništa !

Dok su bili uvjereni kako će opstati cijeli mandat –  marširali su na pacijente, na dopunsko osiguranje i naplatu hitnog prijema – sad odjednom vjerodostojno  obećavaju kako neće biti poskupljenja.

Sasjekli su i zaustavili obrazovnu reformu – sad vjerodostojno obećavaju nastavak te iste  reforme.

Sjećate li se obećanog „Jamstva za mlade“, a ono – došli na vlast pa ukinuli i naknadu od 2.400 kuna za stručno osposobljavanje.

Došli neki mudrijaši i iz Europskog parlamenta, ali se nisu odrekli ni mjesta ni plaće u tom parlamentu  –   vjerodostojno čuvaju rezervne položaje.

Mi u Narodnoj koaliciji nemamo rezervnog položaja –  i u dobru i u zlu – ostajemo s narodom i nema nerealnih obećanja.

Narodna koalicija jamac je nastavka sigurnog smjera za Hrvatsku, jamac stabilnosti, gospodarskog rasta, nastavka reforme obrazovanja, dostupnosti zdravstva svima a ne samo njima, poštivanje prava svakog pojedinca i nastavka uzlaznog trenda dobrih gospodarskih pokazatelja.

Našim programom nastavit ćemo poboljšavati poslovnu klimu, time još više ubrzati gospodarski rast,  potaknuti investicije i zapošljavanje, a 3 milijarde kn iz EU fondova usmjeravamo u izravne poticaje poslodavcima za očuvanje radnih mjesta, obrazovanje nezaposlenih i dodjelu bespovratnih sredstava za samozapošljavanje.

Slijedi naravno i povratak stručnog osposobljavanja sad sa 3.000 kn i olakšice za zapošljavanje mladih na neodređeno vrijeme.

Nastavit ćemo i daljnje rasterećene osobnog dohotka povećanjem neoporezivog dijela plaće na 3.000 kn i pomicanjem stope poreza od 40%  na 19.000 kn.

Kad je riječ o Slavoniji, uz ispravak pogrešaka kojih je bilo, programom je jasno zacrtano da Obiteljska poljoprivredna gospodarstva kao glavni nositelji razvoja poljoprivrede i sela imaju prednost u svim državnim programima i mjerama,  posebno oni čiji su nositelji mladi i žene.

Štiteći domaću poljoprivrednu proizvodnju, PDV smanjujemo za domaće poljoprivredne proizvode  i  repromaterijal, a nastavljamo i ulaganja u komunalnu i prometnu infrastrukturu u regiji.

Dakako slijedi i nastavak obrazovne reforme onako kako je i započela  – bez uplitanja politike, kao i nastavak sufinanciranja međumjesnog prijevoza učenika sa 75%, odnosno potpuno  za one slabijeg socio-ekonomskog statusa.

Kad je u pitanju zdravstvo Narodna koalicija tu je decidirana – zdravstvena skrb dostupnu svima i nema podjela na bogate i siromašne.

Za umirovljenike ukidamo doprinos za zdravstvo od 3%, nakon navršenih 65 godina života dodjeljujemo socijalnu mirovinu, a ostvarujemo i najavljenu mogućnost da u slučaju smrti jednog partnera – drugi partner nastavi primati određeni postotak njegove mirovine.

Narodna koalicija  posebno je jamac i hrvatskim braniteljima u  očuvanju i unapređenju svih dosadašnjih prava.

Poštovani građani, 11. rujna  izađite na izbore i u V. izbornoj jedinici za siguran smjer povjerite svoj glas Narodnoj koaliciji – Lista broj 13 i nećete pogriješiti!

Zdravko Ronko, nositelj liste za 5. izbornu jedinicu

 

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot