NARODNA KOALICIJA JAMAC JE SIGURNOG SMJERA ZA HRVATSKU

Autor: PROMO

Poštovani građani,

Predizborno vrijeme obiluje silnim obećanjima, a poslije  –   vjerodostojnost je mnogima poput odbačene papirnate maramice. Neki sad već po treći put obećavaju smanjenje PDV-a, a kad su bili na vlasti –  to im nije palo ni na pamet.

Obećaše i  1.000 E za novorođene, a onda – od toga ništa !

Dok su bili uvjereni kako će opstati cijeli mandat –  marširali su na pacijente, na dopunsko osiguranje i naplatu hitnog prijema – sad odjednom vjerodostojno  obećavaju kako neće biti poskupljenja.

Sasjekli su i zaustavili obrazovnu reformu – sad vjerodostojno obećavaju nastavak te iste  reforme.

Sjećate li se obećanog „Jamstva za mlade“, a ono – došli na vlast pa ukinuli i naknadu od 2.400 kuna za stručno osposobljavanje.

Došli neki mudrijaši i iz Europskog parlamenta, ali se nisu odrekli ni mjesta ni plaće u tom parlamentu  –   vjerodostojno čuvaju rezervne položaje.

Mi u Narodnoj koaliciji nemamo rezervnog položaja –  i u dobru i u zlu – ostajemo s narodom i nema nerealnih obećanja.

Narodna koalicija jamac je nastavka sigurnog smjera za Hrvatsku, jamac stabilnosti, gospodarskog rasta, nastavka reforme obrazovanja, dostupnosti zdravstva svima a ne samo njima, poštivanje prava svakog pojedinca i nastavka uzlaznog trenda dobrih gospodarskih pokazatelja.

Našim programom nastavit ćemo poboljšavati poslovnu klimu, time još više ubrzati gospodarski rast,  potaknuti investicije i zapošljavanje, a 3 milijarde kn iz EU fondova usmjeravamo u izravne poticaje poslodavcima za očuvanje radnih mjesta, obrazovanje nezaposlenih i dodjelu bespovratnih sredstava za samozapošljavanje.

Slijedi naravno i povratak stručnog osposobljavanja sad sa 3.000 kn i olakšice za zapošljavanje mladih na neodređeno vrijeme.

Nastavit ćemo i daljnje rasterećene osobnog dohotka povećanjem neoporezivog dijela plaće na 3.000 kn i pomicanjem stope poreza od 40%  na 19.000 kn.

Kad je riječ o Slavoniji, uz ispravak pogrešaka kojih je bilo, programom je jasno zacrtano da Obiteljska poljoprivredna gospodarstva kao glavni nositelji razvoja poljoprivrede i sela imaju prednost u svim državnim programima i mjerama,  posebno oni čiji su nositelji mladi i žene.

Štiteći domaću poljoprivrednu proizvodnju, PDV smanjujemo za domaće poljoprivredne proizvode  i  repromaterijal, a nastavljamo i ulaganja u komunalnu i prometnu infrastrukturu u regiji.

Dakako slijedi i nastavak obrazovne reforme onako kako je i započela  – bez uplitanja politike, kao i nastavak sufinanciranja međumjesnog prijevoza učenika sa 75%, odnosno potpuno  za one slabijeg socio-ekonomskog statusa.

Kad je u pitanju zdravstvo Narodna koalicija tu je decidirana – zdravstvena skrb dostupnu svima i nema podjela na bogate i siromašne.

Za umirovljenike ukidamo doprinos za zdravstvo od 3%, nakon navršenih 65 godina života dodjeljujemo socijalnu mirovinu, a ostvarujemo i najavljenu mogućnost da u slučaju smrti jednog partnera – drugi partner nastavi primati određeni postotak njegove mirovine.

Narodna koalicija  posebno je jamac i hrvatskim braniteljima u  očuvanju i unapređenju svih dosadašnjih prava.

Poštovani građani, 11. rujna  izađite na izbore i u V. izbornoj jedinici za siguran smjer povjerite svoj glas Narodnoj koaliciji – Lista broj 13 i nećete pogriješiti!

Zdravko Ronko, nositelj liste za 5. izbornu jedinicu

 

Komentiraj: