Napreduje dogradnja Vatrogasnog doma u Jakšiću koji će krasiti novoizgrađeni toranj – investicija vrijedna gotovo 3 milijuna kuna

Uz radove na energetskoj obnovi mjesnog doma u Tekiću, koja je investicija vrijedna 585.350,00 kuna u tijeku je još nekoliko, a oni veće financijske vrijednosti su na dogradnji Vatrogasnog doma u Jakšiću i izgradnja vatrogasnog tornja. Ta je investicija vrijedna gotovo tri milijuna kuna kojoj se raduju svi članovi tamošnji vatrogasci – Dobrovoljnog vatrogasnog društva Jakšić ali i svi „dobronamjerni“ mještani te općine.

Općina Jakšić je pripremala dokumentaciju i prijavu na projekt koji je kandidiran. Sredstva su osigurana iz Fonda ruralnog razvoja, podmjere 7.4.1. i proračuna općine Jakšić.

Načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević nam je pojasnio kako će se dograditi jedna garaža za smještaj vatrogasnih vozila, a na katu će se dobiti novi opremljeni prostor za okupljanje i potrebe vatrogasaca i drugih korisnika druženje vatrogasaca.

-Izgradnjom novog vatrogasnog tornja pružaju se nove mogućnosti za vježbu i obučavanje mladih vatrogasnih kadrova čime će se postići bolja spremnost i efikasnost vatrogasaca u ugrozama i potrebama – dodaje načelnik Kovačević naglašavajući kako se glavnina radova planira izvršiti do jeseni koje izvodi tvrtka Konstrukt Požega d.o.o. iz Novog Sela.

Što se tiče investicija na području općine Jakšić ima ih još koje su u tijeku, a kako doznajemo u pripremama je izvođenje još nekih. Proizlazi da unatoč godišnjim odmorima predaha neće biti i da će se puno toga još raditi i odraditi.

0 Comment