Nakon tridesetak godina osnovci generacije veličke škole zajedno /FOTO/

Nesvakidašnje okupljanje samoinicijativno su organizirali nekadašnji učenici Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“ u Velikoj.

Jedna od njih Danijela Hercigonja potakla je da se ponovo okupe i prisjete prvih godina školovanja. Riječ je o polaznicima tamošnje škole koji su zajedno išli na nastavu  od prvog do četvrtog razreda, njih 22 od kojih 9 muških i 13 djevojčica, a učiteljica im je bila Danica Rončević.

Rođeni su 1979. i 1980. godine, a krenuli su 1986. u prvi razred, te niže razrede završili 1990. godine. Među njima su dakako bili Vjeran Perinović i Darija Perić  koji su kroz školovanje bili predsjednici razreda.

Susret nakon toliko godina bio je dirljiv i veseo uz puno dobrih šala, smijeha, te prepričavanja školskih zgoda i dogodovština. Danas su odrasli ljudi, većina ima porodice i žive u ovom krahu, dok ih je nekoliko na radu u Zagrebu i Irskoj.

Prije dvije godine su kroz međusobne kontakte došli na ideju da se nađu ponovo i to se uz dobar odaziv njih 17 ostvarilo. Najavljuju novi susret za pet godina.

-Onda je bio drugačiji odnos između učitelja i učenika, te pristup jednih prema drugima, poneki od njih kada su krenuli u prvi razred su plakali, no brzo su se uklopili sa drugim školarcima – prisjeća sa učiteljica Danica Rončević tih vremena. Dodaje da je tada bila praksa da učenici koji napuštaju četvrti razred prirede prigodan program za one koji ih nasljeđuju kod njihove učiteljice tj. prvašiće. 

Tijekom druženja za dobru zabavu nastupio je Kruno Antolović-„Daleke zvijezde“.

0 Comment