Nakon projekata i riješenih imovinsko-pravnih odnosa krenut će radovi

Autor: Jelenko Topić

BUČJE/SLAV. BROD – Iako najavljena u prošloj godini modernizacija spojne ceste između Požeško-slavonske i Brodsko-posavske županije Bučje-Lovčić još nije započela. Kako je poznato Požežani su prije nešto više od godinu dana modernizirali dio te ceste na svojoj strani, pa preostaje da to učine i južni susjedi. Uz dosada modernizirane prometnice to bi bio peti spoj preko Dilj gore, odnosno ukupno deseta cesta koja asfaltom povezuje dvije susjedne slavonske županije. Ispada da su one na mnogo mjesta povezane, no i ovaj pravac je izuzetno značajan i zanimljiv pogotovo žiteljima središnjeg dijela Brodsko-posavske županije i ovog dijela Požeške kotline, odnosno desetak naselja na području grada Pleternice. Uz to njime rado prolaze ribiči odlazeći ka ribnjacima i rijeci Savi.
Dakako nema potrebe govoriti da bi se modernizacijom te spojne ceste rasteretili susjedni pravci iz Požeštine ka Posavini ponajviše onaj preko Bilica i Grižića, kao i lokalna cesta Drenovac-Bečic-Ciglenik i frekventna prometnica Pleterrnica-Batrina.
-Lokalna cesta L 41068 (Bučje (Ž 4185) – Lovčić (Ž 4186)) je u fazi izrade projektne dokumentacije i rješavanje imovinsko pravnih odnosa – ističe ing. Prometa Robert Zmaić, stručni suradnik za javnu nabavu i prometne poslove Županijske uprave za ceste u Slavonskom Brodu. On dodaje da dužina navedene lokalne prometnice iznosi 2,439 kilometra od čega je 0,6 km asfaltirano, a ostatak 1,839 kilometara je makadam.
Potvrdu ovakvim aktivnostima dao je i brodsko-posavski župan Danijel Marušić.
-Imovinsko-pravni odnosi s naše strane još nisu riješeni, a u tijeku je ishođenje građevinske dokumentacije- istakao je župan Marušić.
Iz svega proizlazi da bi radovi u dogledno vrijeme trebali krenuti, a imajući u vidu dužinu kolnika na kojemu je makadamska podloga to će se zasigurno izgraditi u kratkom vremenskom roku.

Foto: Ilustracija, pozega.eu

Više iz kategorije