Nakon presedana prošle godine Hrvatska televizija se ipak vraća u Požegu i njenom festivalu

Autor: Jelenko Topić

Vrhunac ovogodišnjeg Aurea Festa, a vjerujemo i jedna od najljepših večeri ikad održanih na požeškom festivalu, bit će retrospektiva pod nazivom „Pjevat će Slavonija“ u nedjelju 1. rujna uz izravan prijenos na Hrvatskoj televiziji i Hrvatskom radiju uz izvođenje najvećih uspješnica od 1969. godine i prvog Muzičkog festivala Slavonija do današnjih dana – poručili su ovih dana iz uprave Aurea festa. Uz to najavljeno je da će Aurea pop fest i Zlatne žice Slavonije(na programu festivala 30. i 31. kolovoza) biti izravno u programu Hrvatskog radija, te emitirane kao snimke na Hrvatskoj televiziji.

To su naravno dobre vijesti pogotovo kada se sjetimo prošlog festivala čija je snimka tamburaške večeri emitirana tek pred Božić, a snimka pop večeri početkom iduće godine! U dugoj povijesti festivala od 50 godina ovo je drugi puta da se dogodio takav presedan jer je HTV godinama prisutna u Požegi. Očito je da je bilo razloga za takav rasplet događaja jer se odgovorni za festival prošle godine naprosto zaratili sa odgovornim ljudima u toj medijskoj kući. Podsjetimo na neke prošlogodišnje izjave.

-Zlatne žice Slavonije su paravan iza kojega se skrivaju i podmeću pojedinci, a tambura je premalo zastupljena u festivalskim programima – kazao je prošlog ljeta za pozega.eu Branko Uvodić, dugogodišnji voditelj festivalskih priredbi, te urednik prijenosa i snimki. Kaže da njegove voditeljske usluge Aurea fest ne trebaju u Požegi jer oni žele promjene pod svaku cijenu! 

-Hrvatska televizija neće imati prijenos festivala iz Požege iako je ove godine prenosila niz takvih priredbi kao što su Splitski festival, Festival klapa, Pjesme Podravine i Podravlja u Pitomači i druge, jer to nije htio umjetnički direktor Aurea festa koji tvrdi da HTV to ne zna odraditi – nastavio je tada oštro Branko Uvodić koji smatra da festivalsko vodstvo nije kooperativno i odgovorno. Možda u tom grmu leži zec po kojemu je prošle godine došlo do prekasnog emitiranja festivalskih snimki!

Stara slavonska poslovica kaže „koga je trebati nije ga za kuditi tj. grditi“ što znači da sa onima koji su nam potrebni treba uvijek naći načina za obostranu suradnju. Prema sadašnjoj situaciji netko je to shvatio.

Više iz kategorije