Nakon Kunovaca vatrogasci odmah upućeni na intervenciju u Dervišagu!

Autor: DK

IMG_6829DERVIŠAGA – Vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe grada Požege danas gotovo da nemaju predaha. Nakon intervencije u Kunovcima, gdje su gasili zapaljeno sijeno, upućeni su na još jednu požarnu intervenciju u Dervišagu gdje je gorjela suha trava u voćnjaku, a koja je prijetila širenjem prema šumi i okolnim voćnjacima. Požar je izbio oko 13 sati.

Vatrogasci su i ovoga puta dokazali svoju spremnost te su brzom intervencijom, po drugi puta u jednom danu, uspješno lokalizirali i ugasili opožareno područje u Dervišagi. Da nije bilo brze intervencije vatrogasaca vatra bi se proširila koju bi kasnije bilo teško staviti pod kontrolu zbog specifičnosti područja na kojem se nalaze voćnjaci i šume.

Iz još uvijek ne utvrđenih razloga zapalila se trava u voćnjaku na površini više od pola hektara što će se u svakom slučaju uzrok požara utvrditi policijskim očevidom.

Na intervenciju je izašao i aktivno sudjelovao i zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Požege Zdenko Mautner koji apelira na građane da budu oprezni i pažljivi jer je u vrućim vremenima lako izazvati požar što za sobom povlači teške posljedice koje su u nekim slučajevima ne nadoknadive.

no images were found

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »