Nakon dva gostovanja u TV Supertonu i “Zlatnom glasu zlatne doline” „Fijaker“ snimio novu pjesmu i spot (FOTO)

Autor: Jelenko Topić

OSIJEK/POŽEGA – Sve popularniji tamburaški sastav „Fijaker“ iz Osijeka, nakon dva gostovanja u TV Supertonu Poljoprivredne TV U Požegi, proslavio je 9. rođendan novim singlom i spotom “Hoću život”, kojim najavljuju rad na novom tj. trećem albumu. Tekst za pjesmu napisao je Orče Zafirovski, a glazbu Grigor Koprov. Pjesma je u njihovom prepoznatljivom stilu pomaka tambure ka narodnoj glazbi. Videspot je snimljen u hotelu „Picok“ u Đurđevcu, te u vožnji Slavonskim Brodom, a premijerno je  prikazan na CMC televiziji. Ovih dana oni promoviraju novi uradak, a upućen je našim televizijskim kućama.

Ovi vrsni tamburaši  posljednji studijski album “Par koraka od meraka” objavili su u nakladi „Croatia recordsa“ u ljeto 2014. godine. Na albumu je 10 pjesama s kojima se ovaj tamburaški sastav predstavio na nekoliko festivala. Pjesma “Malo dana ostalo” izvedena je na festivalu “Zlatne žice Slavonije” u Požegi, a uspješnica “Četrdeset jeseni” predstavljena je na festivalu “Zlatni glas Zlatne doline” u Kaptolu. Kao i sa prvog albuma, prodanog u visokoj nakladi, pjesme sa ovoga postale su hitovi.

U međuvremenu „Fijakeristi“ su snimili dvije pjesme sa poznatim pjevačem narodnih pjesama Duškom Kulišem od kojih je skladba „Kćeri moja, sine moj“ u kratkom vremenu postala popularna i rado svirana na obiteljskim feštama, posebice nakon rođenja kćeri.

fijaker

Više iz kategorije