Nakon druženja Zavičajno KUD Rama iz Pleternice u srpnju nastupa na plavom Jadranu

Autor: DK

Zavičajno kulturno-umjetničko društvo Rama iz Pleternice nakon zastoja zbog pandemije koronavirusa aktivno radi, okupljaju se i imaju probe jer ih do kraja godine očekuje više nastupa.

Ovih dana okupili su se na predjelu Klašnice pokraj Pleternice na tradicionalnom društvenom druženju uz bogatu trpezu kakva priliči Ramcima sa uštipcima i  pitama, ali i  slavonskim suhomesnatim specijalitetima i pečenim janjetom! Posjetila ih je i pozdravila gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić najavljujući daljnju potporu u aktivnostima neumornih i složnih Ramaca.

-Imali smo dogovoreno gostovanje u Vojvodini, koje je otpalo zbog epidemioloških mjera, a slijedi nam u drugoj polovini srpnja nastup  u Kaštel Sućurcu – kazao nam je predsjednik Zavičajnog KUD Rama Jure Vidakušić i izrazio očekivanja da će početkom prosinca moći organizirati svoju tradicionalnu manifestaciju Običaji starog zavičaja.

Tijekom ovog okupljanja moglo se čuti dosta gange, ali i pjesama uz gusle i diple, a bio je tu i jedan neformalni svirački sastav u kojemu je bilo članova Šljivove grane iz Grabarja, te uz njih još Slavko Bonić i Joza Strnak iz Gradca, Čačić iz Pleternice i drugi.

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića