Nakon 47 godina izvode se radovi na kompletnom preuređenju krovišta i adaptaciji prostorija zgrade požeško-slavonskog Doma zdravlja: Ulaganja u prvu fazu veća od 750 tisuća kuna /FOTO/

Autor: D.K.

Dugo se čekalo na nužne radove koji su se već trebali odraditi na zgradi požeško-slavonskog Doma zdravlja u Požegi koji su započeli ovih dana. Uz sve djelatnosti koje obavlja ta zdravstvena ustanova u ovom pandemijskom vremenu i nosi se sa svim nedaćama i pružanjima različitih zdravstvenih usluga očekuje se u planiranim rokovima dovršetak adaptacije krovišta i prostorija koje se nalaze na 3. katu Ustanove. Punih 47 godina nije se ništa radilo, s vremenom na vrijeme popravilo  bi se ono što je bio neophodno kako ne bi nastajale veće štete i kako bi se mogle obavljati djelatnosti u kakvim takvim prostorijama koje nisu u zadnje vrijeme bile primjerene za korištenje. U sklopu istog projekta i istog izvora financiranja odradit će se i određeni infrastrukturni radovi i na zgradi Doma zdravlja u Pleternici.

-Kao što i sami vidite Dom zdravlja Požeško slavonske županije je pristupio novim infrastrukturnim radovima na objektima naše Ustanove, konkretno na „matičnoj zgradi“ na adresi Matije Gupca 10 u Požegi i na Ambulanti Ustanove u Pleternici, Prilaz 20. Naime, na zgradi u Požegi započet je projekt izmjene krovišta i adaptacija prostorija koje se nalaze na 3. katu Ustanove. Naime, predmetno krovište je izgrađeno davne 1974. godine, prije 47 godina, i vremenom je toliko dotrajalo da je postao nemoguć rad u potkrovnim prostorijama za vrijeme bilo kakvih i najmanjih oborina. Projektom adaptacije i izmjene krovišta koji je izrađen prošle godine predviđena je sanacija krovišta, izmjena krovnih prozora, izolaterski radovi kao i radovi strojarskog izmiještanja grijanja u potkrovnim prostorijama, te nužni dio elektroinstalaterskih radova. Dosadašnji dio potkrovlja koji je bio zatvoren „lamperijskim pokrovom“ bez ikakvih izolacija bit će zamijenjen zidovima od gips kartonskih ploča sa svom propisanom hidro i termo izolacijom. Krovište će biti u potpunosti izmijenjeno sa novim materijalima te će biti u cijelosti promijenjena pripadajuća infrastruktura krovišta, gromobranske instalacije i građevinska limarija – ističe Marijan Višaticki, ravnatelj Doma zdravlja Požeško-slavonske županije pojašnjavajući i početak druge faze radova u Požegi.

-Prema Projektu druga faza radova u „matičnoj zgradi“ na adresi Matije Gupca 10 u Požegi predviđeno je u ljetnim mjesecima ove godine uklanjanju lamperijskih pokrova, izmjenom preostalih drvenih prozora, sanacijom neožbukanih zidova, ugradnjom novih materijala koje je moguće održavati i dezinficirati sukladno medicinskim standardima – dodaje ravnatelj Višaticki podsjećajući na interijer same zgrade Doma zdravlja koja do unatrag dvije godine, nije znatnije obnavljan od 1975. godine.

-Planirano je da u gradu Požegi konačno budu „novelirani “ prostori primarne zdravstvene zaštite novim višim standardima i funkcionalnostima (optička infrastruktura, Wi-Fi, hotspot,..), Požega, naš županijski centar to nakon 45 godina zaslužuje – naglašava Višaticki.

-Ukupna vrijednost investicije za Dom zdravlja u Požegi, M. Gupca 10, iznosi nešto više od 750  kuna s PDV-om koja se financira u zgradi Doma zdravlja Požeško slavonske županije Decentraliziranim sredstvima Požeško slavonske županije koje je namjenski prema projektu dodijelilo Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske za našu Ustanovu i manjim dijelom sredstvima našeg Doma zdravlja – dodaje Marijan Višaticki pojašnjavajući kako je planirani završetak infrastrukturnih radova na zgradi u Požegi do sredine rujna 2021. godine.

-Rokove izvođenja i završetka treba uzeti s malom rezervom iz razloga jer se priprema objava javne nabave za pojedine vrste radova pa su moguća eventualna vremenska odstupanja od planiranih zacrtanih rokova – zaključio je Marijan Višaticki, ravnatelj Doma zdravlja Požeško-slavonske županije najavljujući i početne faze radova na zgradi u Pleternici o kojim pojedinostima više u narednim objavama.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88