Najviše ocjene za Rose Premium vinarije Kutjevo i na „Vinskim zvijezdama“ u Esplanadi

Autor: DK

Iz godine u godinu rosé vina postaju sve popularnija kategorija te nastavljaju zauzimati značajan udio na domaćem tržištu. Rosé vina svojom se prirodom uklapaju u trenutne trendove na globalnoj vinskoj sceni koja se sve više okreće laganijim vinima s manje alkohola, izraženijim voćnim aromama i primarnoj svježini tek sazrelog vina. Popularizacija rosé vina zahvatila je čitav svijet, a zanimljivi su podaci kako je prodaja rosé vina u vinskoj prijestolnici, Francuskoj, veća nego prodaja bijelih vina te čini čak 30% sveukupne prodaje vina.  

TREND RASTA PRODAJE ROSÉ VINA NA TRŽIŠTU RH

Jasan trend rasta prodaje spomenutih vina i na tržištu RH pokazuju i limitirane serije Rosé Premium vina koji je prošle godine, po prvi puta, obogatio portfolio premium linija vinarije Kutjevo. Namijenjen isključivo HoReCa kanalima prodaje i prodaji u specijaliziranih vinskim prodavaonicama spomenuta serija zabilježila je izvrsne prodajne rezultate, kao i veliki broj pozitivnih komentara, kako kupaca tako i cjelokupne vinske struke. 

Potvrdu kvalitete i dobre proizvodne strategije u 2020. su potvrdila dva, dosadašnja, velika kušanja rosé vina Hrvatske, berbe 2019. 

Prvi je veliko kušanje cijenjenog vinskog kritičara i pisca vinskih kolumni Saše Špiranca na kojemu je najboljim rosé vinom regije Slavonije i Podunavlja proglašen upravo Rosé Premium berbe 2019. vinarije Kutjevo, a s visokih 90 bodova svrstao se i na sam vrh najbolje ocijenjenih rosé vina Hrvatske.  

Na drugom, nedavno održanom ocjenjivanju u sklopu projekta „Vinske zvijezde“ u Esplanadi, s ponovljenih 90 bodova i s najvećim brojem zvijezdica (4*) Rose Premium potvrđuje vodeće mjesto među ružičastim vinskim zvijezdama Hrvatske. 

Projekt „Vinske zvijezde“ ujedno je i prvo veće ocjenjivanje vina nakon popuštanja epidemioloških mjera. Ocjenjivanje se održava naslijepo (blind tasting) s više članova komisije u kojoj su redom sommelieri, vinski trgovci, vinski novinari i enolozi, a predstavlja projekt koji od 2013. godine preporučuje kupcima, vinoljupcima (potrošačima) vina koja se trenutno nalaze na tržištu te predstavlja najcjenjeniji i najprofesionalniji neovisni projekt vinskog ocjenjivanja u Hrvatskoj.

KVALITETA ČINI RAZLIKU

Rosé Premium proizveden je od vrhunskog grožđa s dobro promišljenom pričom koja naglašava specifičnosti kutjevačkog terroira, prati moderne trendove proizvodnje i predstavlja novi smjer kojim se vinarija Kutjevo kreće u segmentu proizvodnje premium vina. Kontinuirano ulaganje, brojne nagrade i marketinška promocija premium vina u prvi plan stavlja selekciju grožđa s najcjenjenijih mikrolokacija Kutjevačkog vinogorja i kvalitetu koja slijedom spomenutog čini razliku u finalnom proizvodu – vinu.

Rosé Premium predstavlja kupažu (cuvée) svjetski poznatih sorti Zweigelt i Pinot crni.

Ranijom berbom sorte Zweiglt dobivaju se dobre kiseline i svježina te niži alkohol, a kasnijom berbom sorte Pinot crni struktura i bogatija aromatika vina. 

Aromatski profil otvaraju delikatni mirisi ruža zaokruženi nježnim voćnim aromama jagode i maline savršeno uklopljenih u zavodljivu losos boju provansalskog stila. Odabir burgundijske butelje i atraktivne etikete koja naglašava univerzalnu privlačnost rosé vina otkriva karakter pravog ljetnog, osvježavajućeg vina dobivenog zahvaljujući kratkotrajnoj maceraciji. Uz pravilno serviranje (8-10°C) topli, mekani alkoholi i fina struktura vina čine ovaj lagan i svjež rosé dobrim aperitivom, a idealno je društvo mnogim jelima. Preporučamo seriranje uz laganija jela poput tjestenine, rižota s plodovima mora, oboritom ribom, lososom ili uz nježnija crvena mesa. 

Detaljnije informacije o ocjenjivanjima i kušanjima rosé vina te ostalim zanimljivim informacijama pogledajte na društvenim mrežama vinarije Kutjevo:

FACEBOOK: https://www.facebook.com/Kutjevo/

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/kutjevo_vinarija/

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: