Najgizdavija šokica je Kristina Konjarević

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Festivalom koreografiranog folklora na kojemu su nastupila renomirana kulturno-umjetnička društva s područja naše zemlje završen je u Požegi  Aurea fest 2014. Među desetak kandidatkinja, koje su se predstavile posjetiteljima pa i zapjevale uz požeške tamburaše „Zlatnu dolinu“, Najgizdavijom Šokicom po ocjeni stručnog suda festivala proglašena je Kristina Konjarević iz Gradišta kraj Županje, Najbećarušom Adrijana Bartolović iz Alilovaca pokraj Požege, a najizvorniju narodnu nošnju nosila je Josipa Hanulak iz Piškorevaca kraj Đakova.

Najizvorniju narodnu nošnju je imala je Josipa Hanulak iz Piškorevaca kraj Đakova

Nakon svečane folklorne povorke ulicama grada u sadržajnom programu pred nekolikom tisuća gledatelja na Trgu sv. Trojstva nastupili su domaćini Gradsko KUD Požega, zatim KUD-ovi Osijek 1862, Folklorni ansambl Brod, Viteška kumpanija iz Blata na Korčuli, Tena iz Đakova, KUD Sesvete-Zagreb.

Svojim nastupima u izvornim nošnjama oni su prošetali Slavonijom, Baranjom i Bačkom prezentirajući običaje tih krajeva kroz godinu dana.

Festival je zatvoren pozdravnim riječima njegovog direktora mr. Veljka Valentina Škorvage i požeškog gradonačelnika Vedrana Neferovića. Uz tijekom dana u festivalskom šatoru nastupili su tamburaši „Žute dunje“ iz  Cernika  i „Bisernica“ iz Požege.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci:

Translate »