Najgizdavija Šokica je Ivana Bošnjak iz županjskog kraja dok je druga pratilja Biškupčanka Dijana Klarić /FOTOGLARIJA FESTIVALSKE POVORKE I NASTUPA KUD-ova/

Autor: D.K.

Festivalom običaja i kulturne baštine počeo je tradicionalni 51. Glazbenik festival Aurea fest na središnjem Trgu sv. Trojstva u Požegi u organizaciji istoimene udruge, a pod pokroviteljstvom grada Požege.

U svečanoj povorci od zgrade škole Antuna Kanižlića do pozornice na trgu nastupilo je desetak kulturno-umjetničkih društava sa područja Požeštine. To su bili Folklorni ansambl Požega, KUD Bektež, Orljava iz Pleternice, muška pjevačka skupina Grabarčani, Šijaci iz Biškupaca, Poljadija iz Grabarja, Zavičajno KUD Rama iz Pleternice, te Slavonija i Matica slovačlka Kukučin-Kuntarić iz Jakšića. Ispred njih povorku su činile Požeške mažoretkinje, povijesne postrojbe Trenkovi panduri i Požeška građanska straža, te Gradska puhačka glazba.

-Hvala što gajite običaje i prenosite ih na mlade generacije čime pokazujete da Slavonija ima bogatstvo baštine – istakao je otvarajući Aurea fest gradonačelnik Požege Darko Puljašić ispred pokrovitelja priredbe.

Deset kandidatkinja iz svih slavonskih županija sudjelovalo je u izboru najgizdavije Šokice. Tu titulu ponijela je Ivana Bošnjak iz KUD-a Seljačka sloga iz Gradišta kraj Županje, prva pratilja je Nikolina Jugović iz KUD-a Cernik, a druga pratilja Dijana Klarić iz KUD-a “Šijaci”(Biškupci).

Prva festivalska večer okončana je koncertom Gazda koji su se predstavili brojnim uspješnicama sa svojih albuma i festivalskih nastupa započetih 1993. godine upravo na požeškom festivalu hit pjesmom Zbog tebe sam to što jesam.

Večer je provedena uz sve epidemiološke mjere, a program je pratilo više stotina gledatelja.

Foto: D. Mirković i M. Krstanović [FAG id=279680]

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek