“Najduži stol u Hrvata” u Velikoj i ove godine privukao velik broj posjetitelja (foto galerija)

Autor: D.K.

_MG_2320 (Small)VELIKA – “Najduži stol u Hrvata” u Velikoj i ovu je godinu, kao tradicionalna manifestacija okupila veliki broj posjetitelja koja se održava već šestu godinu za redom. Na stolu preko 600 metara posjetiteljima je više od 150 izlagača ponudilo svoje specijalitete i izvorna jela iz krajeva odakle su došli.

Na stolovima su se mogli naći razni specijaliteti i zaboravljena jela iz cijele Hrvatske od Dalmacije, Primorja, Posavine do Slavonije, ali i susjednih zemlja, BiH i Mađarske.

Preko 1000 kilograma hrane kušali su posjetitelji, od čobanca, ribljeg paprikaša, šarana na rašljama pečene tune i morskih riba, do raznih pita, i slastica kao i drugih slavonskih, dalmatinskih i primorskih delicija. Za sve posjetitelje bilo je i pića u izobilju a nije manjkalo niti pjesme koja se orila gotovo za svakim stolom.

Ova hvalevrijedna manifestacija u organizaciji je općine Velika, Turističke zajednice općine i KUD-a Ivan Goran Kovačić koji su dali svoj veliki obol da sve bude na visokoj razni koji ostaju u uvjerenju da će neredne godine manifestacija biti još bolja sa više izlagača i još većim broje posjetitelja, a ove godine ih je prema nekim procjenama bilo preko 6 tisuća.

/Foto: Marko Krstanović/

no images were found

Više iz kategorije