Najbrži su bili Ivan Maletić i Đuro Komlenović iz Kutine te Antonio Đurčević iz Brestovca

Autor: D.K.

Đuro Komlenović, Ivan Maletić i Antonio Đurčević

VELIKA/POŽEGA – U organizaciji Atletksog kluba Požega i grada Požege po 43. put održana je Memorijalna utrka “Zvonko Panežić”.

Više od 100 trkača i trkačica odvažilo se krenuti sa startnog cilja u Velikoj te se zaputilo prema Požegi stazom dugačkom 15,6 kilometara. Ovogodišnji pobjednik je Ivan Maletić iz Kutine s prolaznim vremenom 56,07 minuta dok je njegov kolega isto iz Kutine, Đuro Komlenović imao prolazno vrijeme 56,15 minuta. Odmah iza njih na cilj je došao Antonio Đurčević s prolaznim vremenom 53,37 minuta.

Ivan Maletić iz Kutine

-Trčanjem se bavim godinu dana, inače naviše trčim polu maratone. Proteklog vikenda sam trčao polumaraton u Dubrovniku. Svakog vikenda sudjelujem na nekim novim utrkama. Treniram 4-5 puta tjedno, a samo su dva dana za odmor. Treninzi su mi 15-18 kilometara, dan odmora, onda pet kilometara i ponovno duža stara i tako. To mi je potrebno da budem što spremniji za polumaratone. Ova mi utrka nije bila toliko naporna jer je dionica samo 15 kilometara – rekao je ovogodišnji pobjednik Memorijalne utrke Ivan Maletić.

Antonio Đurčević iz Brestovca

Treće mjesto osvojio je Antonio Đurčević, mlada nada požeške atletike koji postiže sve zapaženije i uspješnije rezultate.

-Ovo mi je prvo trčanje na ovoj utrci. Tek sam tri mjeseca u Atletskom klubu. Treba mi još puno iskustva kako bi bio još uspješniji. Na kraćim stazama osvajam prva mjesta, nedavno u Osijeku gdje sam trčao dva kilometra kao i u Poreču. Trčao sam utrku i u Zagrebu na deset kilometara na kojoj sam bio treći u Hrvatskoj. Tjedno treniram 3-5 puta. Tri puta tjedno idem trenirati u klub, a dva puta imam sam treninge – rekao je Antonio Đurčević trećeplasirani na Memorijalna utrka “Zvonko Panežić”.

Nives Zebić iz Zagreba

Među trkačicama prva je na cilj došla Nives Zebić iz Zagreba s prolaznim vremenom 1:08:03, druga je Marijana Švajda iz požege, 1:12:48 dok je treća Martina Jelčić iz Vidovaca 1:16:17.

Medalje pobjednicima je uručio požeški gradonačelnik Vedran Neferović.

 

Više iz kategorije