Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Najbolji strijelci iz svih županija sedmi puta se okupljaju u Bzenici

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Jelenko Topić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Najbolji strijelci iz svih županija sedmi puta se okupljaju u Bzenici Požega.eu | Najbolji strijelci iz svih županija sedmi puta se okupljaju u Bzenici

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Jelenko Topić

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Lovački savez Požeško-slavonske županije će na strelištu u Bzenici pokraj Pleternice biti domaćin 27. Državnog prvenstva Hrvatskog lovačkog saveza u lovnom streljaštvu koje se održava od 16. do 18. rujna. Prvoga dana u petak su treninzi momčadi, dok se natjecanja održavaju u subotu i nedjelju nakon čega će uslijediti proglašenje pobjednika i podjela nagrada.

Zahvaljujući aktivnostima požeških lovaca kroz brojne radne akcije strelište je spremno za natjecanja u disciplinama lovački trap, lovački parkur, vepar u pokretu i na metu srnjaka s udaljenosti stotinu metara. Prvenstvo će se održati po Pravilniku o lovnom streljaštvu Hrvatskog lovačkog saveza tako da će se gađati po 25 meta u lovačkom trapu i parkuru, te tri hica u metu srnjaka u pokretu s udaljenosti od 100 metara pri čemu natjecatelj mora biti u sjedećem položaju s obje noge na podu.

Imajući u vidu da neki županijski lovački savezi nisu u situaciji da treniraju gađanje vepra u pokretu jer za to nemaju uvjete na svome području predsjednik Povjerenstva za lovno streljaštvo Hrvatskog lovačkog saveza Nevenko Jakopović je predložio da se lovci u toj disciplini natječu za 1. Kup Hrvatskog lovačkog saveza.

-Želim svim natjecateljima, voditeljima ekipa, predstavnicima županijskih saveza, sucima i gostima dobrodošlicu na ovo prvenstvo, te ugodan boravak u nadi da će otići zadovoljni iz našeg kraja kao što je to bilo nakon dosadašnjih šest prvenstava na ovom strelištu – poručio je Branko Bertelović, predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije.

Očekivanja su da će momčad domaćina Požeško-slavonske županije na ovogodišnjem prvenstvu ostvariti dobar rezultat. Naime, na Kupu Slavonije i Baranje početkom rujna Požežani su među pet slavonskih županija zauzeli drugo mjesto što daje nadu da će ostvariti dobar plasman i na najjačem natjecanju u našoj zemlji.

Foto: Ilustracija

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo