Najbolji strijelci iz svih županija sedmi puta se okupljaju u Bzenici

Autor: Jelenko Topić

Lovački savez Požeško-slavonske županije će na strelištu u Bzenici pokraj Pleternice biti domaćin 27. Državnog prvenstva Hrvatskog lovačkog saveza u lovnom streljaštvu koje se održava od 16. do 18. rujna. Prvoga dana u petak su treninzi momčadi, dok se natjecanja održavaju u subotu i nedjelju nakon čega će uslijediti proglašenje pobjednika i podjela nagrada.

Zahvaljujući aktivnostima požeških lovaca kroz brojne radne akcije strelište je spremno za natjecanja u disciplinama lovački trap, lovački parkur, vepar u pokretu i na metu srnjaka s udaljenosti stotinu metara. Prvenstvo će se održati po Pravilniku o lovnom streljaštvu Hrvatskog lovačkog saveza tako da će se gađati po 25 meta u lovačkom trapu i parkuru, te tri hica u metu srnjaka u pokretu s udaljenosti od 100 metara pri čemu natjecatelj mora biti u sjedećem položaju s obje noge na podu.

Imajući u vidu da neki županijski lovački savezi nisu u situaciji da treniraju gađanje vepra u pokretu jer za to nemaju uvjete na svome području predsjednik Povjerenstva za lovno streljaštvo Hrvatskog lovačkog saveza Nevenko Jakopović je predložio da se lovci u toj disciplini natječu za 1. Kup Hrvatskog lovačkog saveza.

-Želim svim natjecateljima, voditeljima ekipa, predstavnicima županijskih saveza, sucima i gostima dobrodošlicu na ovo prvenstvo, te ugodan boravak u nadi da će otići zadovoljni iz našeg kraja kao što je to bilo nakon dosadašnjih šest prvenstava na ovom strelištu – poručio je Branko Bertelović, predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije.

Očekivanja su da će momčad domaćina Požeško-slavonske županije na ovogodišnjem prvenstvu ostvariti dobar rezultat. Naime, na Kupu Slavonije i Baranje početkom rujna Požežani su među pet slavonskih županija zauzeli drugo mjesto što daje nadu da će ostvariti dobar plasman i na najjačem natjecanju u našoj zemlji.

Foto: Ilustracija

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88