Najbolji školski listovi OŠ A. Kanižlića i Katoličke škole

Autor: D.K.

LIDRANO 2POŽEGA/KUTJEVO- Više stotina učenika osnovnih i srednjih škola Požeško-slavonske županije, te njihovi mentori sudjelovalo je na tradicionalnoj smotri literarnog, dramskog i novinarskog stvaralašva „Lidrano“ kojoj je bila domaćin Osnovna škola Zdenka Turkovića u Kutjevu. Nakon pozdravne riječi ravnatelja te škole Miljenka Crnjca i kratkog programa predstavljanja škole domaćina priredbu je otvorio zamjenik požeško-slavonskog župana za društvene djelatnosti Ferdinand Troha.

Među pet listova osnovnih škola pobijedili su „Požeški đak“ OŠ Antuna Kanižlića iz Požege i „Emanuel“ Katoličke škole, a pohvaljeni su još listovi Velički magneti, Košuta i Slap. Učenica  Ekonomske škole Ivana Pavelić dobila je nagradu je u kategoriji poetskog izričaja, a u srednjoškolskoj konkurenciji još je nagrađena pjesma “Kaktus slavi rođendan”  Anamarije Mutić, učenice požeške Gimnazije.  U kategoriji osnovnoškolskih scenskih izvedbi prve su učenica OŠ Lipik Klara Rajković i Lea Glasnović, učenica Katoličke gimnazije. U uži izbor predstava ušli su “Zaljubljeni razred”, “Najbolja supruga na svijetu” i “Odgojen ili neodgojen, pitanje je sad”, “U očekivanju Godota” i “Četiri puta dva”.

Među novinarskim radovima najbolji su uradci osnovoškolke   Andree Staklarević iz OŠ Fra Kaje Adžića iz Pleternice i Beata Drkulec iz požeške OŠ Dobriše Cesarića.

Lucija Grgić iz OŠ Braće Radić Pakrac i Mirna Čorluka iz Katoličke osnovne škole su napisale najbolje literarne uratke. Najbolji pojedinci i skupine su nagrađene, a nastupit će i na državnom natjecanju „Lidrano“ za ovu godinu.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek