Najbolji fiš majstori Matej Peradinović i Zvonko Barić iz Valpova te Tomislav Hip iz Srednjeg Sela

JAKŠIĆ – Prema ocjeni povjerenstva jučer je na prvoj jakšičkoj fišijadi s najviše bodova ocijenjen fiš paprikaš Mateja Peradinovića koji je na natjecanje došao iz Valpova kao i njegov kolega Zvonko Barić koji je osvojio drugo mjesto dok je treće mjesto pripalo Tomislavu Hipu iz Srednjeg Sela.

Podsjetimo, u sklopu trodnevne manifestacije “Pjesmom u jesen”  HKUD “Slavonija” Jakšić i Šprtsko ribolovno društvo “Slavonac” iz Jakšića organizirali su ovu gastro manifestaciju koja je izazvala veliku pozorno kako kod njih 20 natjecatelja koji su došli pokazati svoja kulinarska umijeća tako i brojnih gostiju koji su došli iz gotovo svih krajeva Požeške kotline.

Uz izvrnu gastro priredbu koju je svesrdno potpomogla općina Jakšić, Požeško-slavonska županije, nekoliko tvrtki, OPG-ova, obrta i pojedinaca organizatori su se pobrinuli i za zabavni program na kojem je nastupio tamburaški sastav Srce bećarsko, a nije manjkalo niti ribljih specijaliteta koji su se našli na ponudi.

Priznanja i poklone prvoplasiranima uručili su jakšički općinski načelnik Ivica Kovačević, njegov zamjenik Mile Barišić te predsjednici HKUD-a “Slavonija” i Šprtsko ribolovnog društva “Slavonac” Dario Pažin i Mario Pus.

Danas se nastavlja sa manifestacijom “Pismom u jesen” nastupom 11 kulturno-umjetničkih društava iz različitih dijelova Hrvatske. Program počinje u 15 sati mimohodom ispred općinske vijećnice nakon čega će od 16 sati pjesme i plesove svoga kraja KUD-ovi predstaviti na pozornici na školskom igralištu.

U sutrašnjem programu nastupiti će dječji KUD-ovi, njih 11, a program će se kao i prethodna dva dana održati od 16 sati na školskom igralištu.

0 Comment