Najbolje kobasice od divljači imali Marijan Briševac, Saša Terer, Damir Grujić i Ivan Lukić (FOTO)

Autor: Jelenko Topić

PAKRAC – Članovi lovačkih društava s područja gradova Pakraca i Lipika u suradnji sa pakračkim Kulturno-prosvjetnim društvom „Sloga“ organizirali su u dvorani Hrvatskog doma u Pakracu prvo natjecanje sa izborom najbolje kobasice od divljači pod nazivom „Dobra-bolja-najbolja lovačka  kobasica“, a na njemu je sa 22 uzorka sudjelovalo 14 pojedinaca.

Odlukom ocjenjivačkog suda najbolje kobasice spravljene od mesa divljači su proizveli  Marijan Briševac i Saša Terer (LD „Jelen“ Lipik), zatim Damir Grujić (LD „Slavuj“ Gaj), te  Ivan Lukić (LD „Jelen“ Lipik), dok su nagrade posjetitelja nakon kušanja svih uzoraka dobili Ivica Marinković(„Jelen“Lipik), te Damir Grujić i Dario Rovazdi („Fazan“ Prekopakra-Pakrac). Oni su nagrađeni medaljama i poklon paketima, a posjetiteljica  Marina Ančić nagrađena je posebnom nagradom.

Natjecanje je obuhvatilo  lovačke kobasice  ili salame koje su proizvod za vlastite potrebe,trajne, dimljene, te da imaju nadjev s najmanje 30 posto mesa divlje svinje ili jelena.

 Organizatori su se pobrinuti za glazbeni ugođaj,te popratni zabavno-glazbeni program, a lovci pet udruga su u pratnji obitelji i prijatelja donijeli i kušali brojne vlastite proizvode pokazavši svoje umijeće!

Kobasica od divljači je u ovim krajevima iza lovačkog paprikaša drugi po značenju specijalitet kojega pripremaju  lovci za svoje potrebe od mesa odstrijeljene divljači, te ga raspoređuju u svojim društvima i po posebnim pravilima.

Natjecanje je organizirano u cilju promocije aktivnosti i dobrobiti koje lovci čine u svojoj zajednici.

Više iz kategorije