Najbolja je žena iz karlovačkog kraja, dok je prva pratilja iz okoline Zagreba, a porijeklom je iz Požeštine /FOTO GALERIJA/

Autor: Jelenko Topić

GRABARJE – Nakon što su članovi ocjenjivačkog suda razgledali stolove koje su pripremile sudionice ovogodišnjeg Izbora najuzornije hrvatske seoske žene one su se predstavile na pozornici u dvorani „Panonski otok“ u Grabarju, a bile su odjevene u izvorne nošnje kraja otkuda dolaze. Kako je poznato Grabarje je bilo domaćin ove priredbe jer je najuzornija hrvatska seoska žena za prošlu godinu bila Marija Ribičić iz tog sela.

Odlukom žirija najuzornija hrvatska seoska žena za ovu godinu je Tamara Krklec Čvangić iz Brodaraca (Karlovačka županija), prva joj je pratilja Marina Dobošić iz Žabnice(Zagrebačka županija), te druga pratilja Aleksandra Pekica iz sela Pekići u Istri. One su dobile uz lente i brojne nagrade organizatora, pokrovitelja i sponzora.

Zanimljivo je da je prva pratilja rodom iz Požeške kotline, točnije iz Zarilca, a djevojačko joj je prezime Kiršig.

-Ugodna sam iznenađena, a posebno mi je drago što sam ovu lentu i nagrade dobila u svom rodnom kraju – rekla nam je uzbuđeno Marina kojoj je lentu uručio gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir, dok je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević uručio lentu najuzornijoj ženi naše zemlje.

Zanimljivo je da su tijekom programa u dvorani nastupili mješoviti pjevački zbor Matice umirovljenika grada Kutjeva izvedbom himne, zatim ženska pjevačka skupina KUD „Poljadija“ iz Grabarja, a u programu su nastupili tamburaški sastavi „Poljubac“ iz Sunje pokraj Siska, „Poljadija“ iz Grabarja, te „Zlatna dolina“ iz Požege.

/Foto: D.Mirković /

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: