Nagrada Društva američkih snimatelja: Požežanin Igor Martinović u vrhu svjetske kinematografije

Autor: D.K.

POŽEGA/NEW YORK – Prestižna nagrada Društva američkih snimatelja za najboljeg direktora fotografije u kategoriji televizijske serije ove je godine otišla u ruke hrvatskog snimatelja Igora Martinovića.

Razlog za ponos zbog ove nagrade imaju svi Požežani jer Igor Martinović je 1968. godine rođen upravo u našem gradu. Sve do odlaska na srednjoškolsko školovanje u Zagreb živio je u nekadašnjoj Partizanskoj ulici (danas Ante Starčevića).

Završio je Akademiju dramske umjetnosti u Zagrebu, a od 1993. živi i radi u SAD-u.
Da je njegov umjetnički rad u zemlji kinematografije itekako cijenjen potvrđuje činjenica da je Igor Martinović dobitnik Oskara za dokumentarac “Čovjek na žici”, a neki gledatelji možda i ne znaju da je dio ekipe američke serije “Kuća od karata”.

Prestižnu svjetsku snimateljsku nagradu Društva američkih snimatelja dobio je za epizodu “Subtle Beast” u HBO-ovoj seriji “The Night Of”

U Martinovićevom opusu su i dokumentarni filmovi za koje je također već nagrađivan, a neki od niih su “The Tillman Story” i “What Happened, Miss Simone?”, “The Seven Five” i “Keith Richards: Under the Influence”, Rušinovićev “Buick Riviera”, danski “Varelse 304” i serije kao što su Fincherova “House of Cards” i hvaljena mini-serija “The Night Of”.

(Foto: www.creativeplanetnetwork.com)

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: