Naglasak na uzgoj hladnokrvnjaka na Godišnjoj skupštini Konjogojske udruge Vallis Aurea, te organizacija dvije priredbe /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

-Uzgoj hladnokrvnih konja, kojih sada 31 član udruge imaju stotinjak u svome vlasništvu, te organizacija dvije priredbe i to izložbu konja, prikaz uzgoja i revijalnu utakmicu u Mihaljevcima, te natjecanje u jahanju za žene u Zarilcu, zatim nastupi na manifestacijama i vožnje fijakerom bile su aktivnosti u prošloj godini – istakao je na godišnjoj skupštini Konjogojske udruge Vallis Aurea njen tajnik Igor Delvechio.

Skup je pozdravnim riječima otvorio predsjednik Udruge Damir Pavković, a nazočili su čelnici lokalne samouprave, te predstavnici konjogojskih i ostalih udruga toga kraja. Donijet je program rada za ovu godinu koji predviđa nastavak ovakvog rada.

-Ovi mladi ljudi će nastaviti vašu plemenitu zadaću i misiju, vi šaljete lijepu poruku, a jedinstvo nas sve može očuvati jer trebate biti složni u radu – istakao je u pozdravnoj riječi gradonačelnik Požege Darko Puljašić. Dodao je da kočiju koju je grad kupio mogu koristiti za sve potrebe u županiji.

-Grad je kupio jednog pastuha na preporuku struke kako bi se poboljšala genetika uzgoja konja, davat ćemo i nadalje potporu vašem radu, a očekujemo da se uključite u  scenski prikaz koji će se uskoro upriličiti na Trg Svete Terezije- zaključio je Puljašić.

Pohvale i potporu udruzi najavili Vlado Boban, načelnik općine Velika ističući potrebu suradnje sa smotrom folklora Čuvajmo običaje zavičaja, te čelnici Središnjeg saveza hladnokrvnih konja Hrvatske, te predstavnici niz udruga. Na Skupštini je bio nazočan i predsjednik Gradskog vijeća grada Kutjeva Ivica Ribičić, koji također daje doprinos radu Udruge kao i predsjednik kutjevačih vinara Ivo Gragić.

Nakon službenog dijela za vrijeme druženja nastupio je glazbeni sastav Denis Strnak, Mata Pavić i Dragan Kapčević.

Foto: D. Mirković [FAG id=271680]

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek