Naglasak na ekološku poljoprivredu i preradu poljoprivrednih proizvoda, te turizam i poduzetništvo

Autor: Jelenko Topić

BRESTOVAC – U sklopu programa ruralnog razvoja općina Brestovac krenula je sa izradom Strategije razvoja toga kraja za razdoblje od 2015. do 2020. godine. Formirana je radna skupina koja radi na izradi tog dokumenta, a upućen je poziv svima da daju prijedloge kako bi se što širi krug ljudi uključio u te aktivnosti.

Zdravko Mandić, načelnik općine Brestovac

-Za naš kraj značajno je očuvanje okoliša u cilju održivog razvoja, te je u izradi plan gospodarenja otpadom, a naručili smo i energetski pregled javne rasvjete čija će izrada stajati 50 tisuća kuna- kaže nam načelnik brestovačke općine Zdravko Mandić.

Za Strategiju su predloženi strateški ciljevi među kojima su ključni obnavljanje, očuvanje i razvoj ruralnog okoliša što obuhvaća ekološki pristup kod obnove i modernizacije poljoprivrednih gospodarstava, poticanje izgradnje skladišnih i prerađivačkih kapaciteta za poljoprivredne proizvođače, povezivanje subjekata u poljoprivredi i turizmu, izgradnja i opremanje turističkih kapaciteta, te razvoj turističkih proizvoda i usluga ruralnog,ekološkog, lovnog, sportskog, kulturnog i drugih oblika turizma. Uz to poticat će se energetska učinkovitost, uporaba obnovljivih izvora energije, poboljšanje komunalne infrastrukture, unapređenje prometne povezanosti itd.

Prioritet će biti i u stvaranju poduzetničke klime za inovacije i razvoj poduzetništva što uključuje uređenje prostorno-planske i projektne dokumentacije, edukacije poduzetnika, jačanje razvojnih kapaciteta brestovačke općine, te jačanje zapošljavanja i povezivanje potpornih institucija i sudionika u oblasti poduzetništva.

Očekuje se da Općinsko vijeće Brestovca ovu strategiju donese do kraja ljeta.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: