Nadležni bez odgovora za otkazivanje prostora

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Nakon što je dan prije održavanja proslave 70-godišnjice prvog oslobođenja Požege i drugih jubileja otkazano korištenje dvorane Gradskog kazališta Udruga antifašističkih boraca i antifašista Požege novinarima je predočila dio dokumentacije kojom su zatražili očitovanje nadležnih o tome događaju.

-Dobili smo 11. rujna telefonsku obavijest iz grada Požege o odluci Županijskog kriznog stožera o nemogućnosti održavanja proslave navodno zbog potreba prostora u slučaju evakuacije uzrokovane poplavama, no u isto vrijeme nisu zaustavljene aktivnosti u drugim dvoranama jer je u „Grabriku“ trajao rukometni turnir – ističe predsjednica Udruge Kata Holjevac u dopisima upućenim gradu Požegi, Požeško-slavonskoj županiji i Hrvatskim vodama u Požegi. Tvrde da se proslava usuglašena sa čelništvom grada pripremala i dogovarala 2,5 mjeseca, te da druge dvorane nisu prikladne za predviđeni program ove svečanosti.

-Bilo bi nam žao da se vi i ovaj naš grad povlačite u negativnim političkim konotacijama zbog ove proslave kojoj je grad pokrovitelj- kaže se u dopisu udruge upućenom 12. rujna na ruke gradonačelnika Požege, te se traži  iznalaženje mogućnosti održavanja proslave u predviđenom prostoru i vremenu jer niti jedan drugi prostor nije adekvatan za predviđeni program. Zasada se o tome očitovala samo Vodno-gospodarska ispostava za mali sliv „Orljava-Londža“, a grad je dao zamjensku dvoranu u Obrtničkom domu.

-Nemam nikakav utjecaj  na korištenje ili zabranu korištenja dvorana u vlasništvu grada ili bilo kojeg drugog prostora osim prostorije Hrvatskih voda u Industrijskoj ulici- stoji u dopisu kojega je potpisao mr. Miroaslav Taborski, voditelj ove ispostave.

Udruga nije dobila nikakav odgovor iz grada i županiji, niti od kriznog stožera, no razočarani su ovakvim postupkom jer to smatraju omalovažavanjem povijesnih događaja i  kao i iskrivljenim tumačenjem značenja Drugog svjetskog rata na ovim prostorim

(Foto: Ilustracija, povijest.net)

Komentiraj: