Na veliku radost prodavača trgovine i trgovački centri nedjeljom ne rade, a prijepori oko toga traju

Autor: Jelenko Topić

Nedjeljni dan pokazuje okolnosti u kojima ne rade trgovački centri, a ni druge prodavaonice osim benzinskih crpki, pekarnica i kioska. Prijepori o (ne)radnoj nedjelji traju u našoj javnosti, a nakon ukidanja mjera Stožera civilne zaštite, ostaje da se provede javna rasprava, te donose odluka na duže vremensko razdoblje.

Velika prazna parkirališta kod svih trgovačkih centara vjerodostojna su slika ove nedjelje, no upitno je hoće li tako ostati i nakon epidemije.  

Prodavači su vjerojatno zadovoljni jer imaju slobodan dan koji provode u krugu svojih obitelji, te mogu poći na nedjeljne mise, upriličiti zajednički ručak sa najbližima, te kada se stvore uvjeti otići na izlet u prirodu. Možda bi neki od njih htjeli i raditi nedjeljom uz uvjet da taj rad bude adekvatno plaćen, no to je u našim okolnostima teško očekivati.

S druge strane kupci pokazuju da se može sve organizirati i bez rada nedjeljom. Većina obitelji svoju kupovinu obavi subotom, a svjež kruh i dnevne novine mogu kupiti nedjeljom.

Može se očekivati da će nakon sagledavanja svih okolnosti vjerojatno do kraja ovog mandata Hrvatskog sabora naći rješenje kojim će koliko-toliko svi biti zadovoljni. Interese svih teško je zadovoljiti, pa bi zbog toga svi sudionici trebali stvari gledati daleko šire, a ne samo iz svoga dvorišta sa pozicija vlastitih zahtjeva.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88