Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu
DJEČJI TAMBURAŠKI FESTIVAL U PLETERNICI

Na Trgu bećarca održana prva večer „Cvjetića glazbe“

PRIJE 2 TJEDNA
TEKST: I. Tomić
FOTO: I. Tomić

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 2 TJEDNA
TEKST: I. Tomić
FOTO: I. Tomić

Na Trgu bećarca u Pleternici održana je prva večer „Cvjetića glazbe“, Dječjeg tamburaškog festivala jedinstvenog u Hrvatskoj koji ove godine obilježava 30. obljetnicu. Na početku programa prigodnim pozdravnim riječima obratili su se dječja gradonačelnica Rafaela Adžidović, predsjednik Glazbenog društva „Cvjetići glazbe“ Valentin Petranović i županica Antonija Jozić.


-Ove godine ima 26 izvođača, što je iznimno velika brojka zbog koje sam vrlo sretan i ponosan. Prva večer je interpretacijsko-retrospektivna zato što ćemo, osim poznatih tamburaških pjesama, izvoditi i pjesme od prošle godine, a nema žirija, što je nešto novo. Pjevamo 14 pjesama, a u nedjelju je autorska večer s 15 novih autorskih pjesama-kazao je prof, V. Petranović te je zahvalio svima koji su na bilo koji način sudjelovali u organizaciji festivala. U pozdravnoj riječi županica je izrazila zadovoljstvo što je na prvoj festivalskoj večeri.


-Kada govorimo o trideset godina festivala, govorimo o periodu kada su neki od nas išli u osnovnu i srednju školu, neki su možda stvarali obitelji, a ova dječica koja trče po trgu nisu se ni rodila. U to vrijeme Katarina, Marina i Monika započele su jednu lijepu priču koju su kasnije podržali Goran i Mario, a trideset godina kasnije i dalje svjedočimo da je Pleternica centar tamburaške glazbe i onaj grad koji jedini ima Dječji tamburaški festival. Hvala svima na svemu što ste činili svih ovih godina, tebi Valentine, Gradu Pleternici i gradonačelnici što je nastavila njegovati ovu tradiciju. Iznimno me veseli što je tamburaška glazba iz godine u godinu ponovno popularna, veseli me da smo na Trgu bećarca, u neposrednoj blizini Muzeja bećarca, u gradu koji njeguje kulturu i tradiciju hrvatskog naroda. Uistinu sam sretna što ćemo večeras uživati u retrospektivi pjesama „Cvjetića glazbe“ i tamburaške glazbe koje će izvoditi naši najmlađi-poručila je županica A. Jozić.
Tijekom večeri nastupili su prošlogodišnja

pobjednica autorske večeri Lana Bobek, Borna Erjavac, Stjepan Cvitić, Lucija Marjanović, Noa Galić, Marin Šarić, Mihael Šarić, Iva Farkaš, duet Marta Kresovljak i Leona Damjanović, Fabijan Belo , Dora Cerovac, Gabriela Damjanović, Marta Karjaković i Marta Knežević. Izvođenje skladbi mladih izvođača pratio je Tamburaški ansambl požeške Glazbene škole, pod dirigentskim ravnanjem Valentina Petranovića.
Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.