NA SOKOLOVCU SVE SPREMNO ZA SUTRAŠNJE GRGUREVO: Vinogradari priželjkuju vrijeme bez kiše /FOTO/

Autor: DK

Na brodu Sokolovac gdje se na Grgurevo daleke 1688. godine odigrala presudna bitka s Turcima, sve je spremno za sutrašnju proslavu te pobjede. Kao i svake godine bit će veselo u vinogradarskim kućama vinogradara tog kraja. Proslava je i na vrhu Sokolovca kod Domovinskog križa. Za tu prigodu je podignut i veliki šator u kojem će biti gosti grada Požege. Vinogradari priželjkuju povoljne vremenske prilike bez padalina.

Podrum Dinka Vojaka je na putu prema Sokolovcu pa u njega svrate mnogi na čašu vrhunske graševine. Jučer su ga obišli članovi povijesne postrojbe iz Gospića. Ličani svake godine nakon mimohoda i smotre u Požegi posjećuju Vojaka koji je i sam pripadnik postrojbe Trenkovih pandura.

U klijet Dinka Brusa jučer su navratili mnogi. Vinogradari na dogovor oko sutrašnje proslave, a rodbina i prijatelji na dobar čobanac i čašu vina. Supruga Ivanka, medicinska setra u mirovini, pripremila je i druga raznovrsna jela i  kolače.

Požežani rado posjećuju Sokolovac jer se s njega grad i požeška dolina vide kao na dlanu. Dolazak proljeća se osjeća na svakom koraku. Procvjetale su visibabe i jaglaci, a u vinogradima marelice. Sve obećava dobru zabavu i provod.

Foto: D. Mirković

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: