Na požeškom Veleučilištu otvoren Erasmus međunarodni tjedan učenja – svijet u malom u Požegi

Autor: S.P.

Na Veleučilištu u Požegi danas je otvoren Erasmus međunarodni tjedan učenja u sklopu kojeg u Požegi borave profesori iz Brazila, Indije, Ukrajine, Bjelorusije, Azerbajdžana, Ukrajine, Kanade, Češke i Butana.

Već po tradiciji Veleučilište u Požegi dva puta godišnje organizira Međunarodni tjedan učenja, a ovog puta u Požegi se okupilo deset predstavnika partnera u projektu s četiri svjetska kontinenta.

“Osnovna ideja ovog projekta je razmjena iskustava i ideja. Naravno budućnost su studenti i namjera je da studenti iz svih zemalja partnera dođu u Hrvatsku i Požegu. Već smo imali iskustva sa studentima iz Ukrajine i Gruzije, no u budućim projektima potrudit ćemo se da i drugi dođu u Hrvatsku te da postanemo “svijet u malom” kako volim reći za Požegu. Uz standardne partnere prvi puta u Požegi su sada profesori iz Kanade, Butana i Brazila, a danas smo upriličili i potpisivanje novog partnerskog sporazuma s Učilištem iz Češke te tako obogaćujemo naš projekt.U sklopu programa naši gosti imat će priliku vidjeti što Hrvatska nudi u smislu turizma jer, uz Požegu, predviđen je posjet Zagrebu i Kutjevu kako bi ovaj Erasmus tjedan zaključili s jednim pozitivnim iskustvom,” naglasio je prodekan za razvoj Berislav Andrlić.

“Dolazim iz Butana i zadovoljstvo mi je sudjelovati ovom programu jer uvjeren sam kako nudi kvalitetnu priliku za razmjenu iskustava i učenje. Posebno mi je drago upoznati vašu tradiciju, studente i kulturu,” rekao je profesor Tika Ram Bhandari, predstavnik Royal Thimhu Collega iz Butana.

“Drago mi je biti u ovom dijelu svijeta. Ovaj projekt pokazuje kako u ovoj vrsti razmijene iskustava nema granica. Ovo je izvrstan trening za nas, ali i dobra prilika za studente da se upoznaju s različitim kulturama i ekonomijama. U sklopu Erasmusa izdat ćemo i prigodne publikacije kako bi dodatno unaprijedili cijelu ideju zajedništva u učenju,” rekao je Dr. George C Mathew, profesor na ToC H Institute of Science and Technology, Kerala u Indiji.

“Ponosni smo što uz već poznate partnere imamo i neke nove, dakle tradicija se nastavlja. Uvodimo nove zemlje, a ono na što smo ponosni jest da smo prisutni na gotovo cijeloj planeti. Jedan kontinent nam je ostao, to je Australija, no pokrenuli smo aktivnosti i nadamo se i tom partnerstvu u budućnosti. Ono što je vrijednost ovog projekta jest da se trenutno na Veleučilištu u Požegi u okviru Erasmus mobilnosti provode projekti u vrijednosti 350 tisuća eura. Do sada smo realizirali preko 250 mobilnosti, a ono što je značaj u okviru ove suradnje izvan Europske unije je naglasak na dolaznoj mobilnosti. Stoga se nadamo u budućnosti da ćemo uspjeti dobiti financiranje za veći broj studenata. Ovo je početak razvoja projekta kada nam dolaze profesori na nastavu a aktivnosti su raznolike – od edukativnih do kulturoloških,” upoznala je Erasmus koordinatorica Barbara Pisker.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88