Na području općine Jakšić novo gradilište: U tijeku je sanacija odvodnje i kolnika u odvojku Kolodvorske ulice /FOTO/

Autor: DK
blank

Dovršetkom radova, sanacijom i uređenjem kolnika te izgradnjom  nogostupa u jakšičkoj Ulici Alojzija Stepinca, čija je vrijednost investicije bila gotovo 1,25 milijuna kuna, otvoreno je novo manje gradilište. U tijeku je sanacija odvodnje i kolnika u odvojku Kolodvorske ulice koji su radovi u skladu s planom gradnje i obnove asfalta po ulicama općine Jakšić.

blank

-Kao što vidite krenula je sanacija odvodnje i kolnika u odvojku Kolodvorske ulice u Jakšiću. Izvođač radova je tvrtka Niskogradnja Jurčak d.o.o. i njihovi kooperanti. U sklopu radova u navedenoj ulici ujedno će biti sanirana dotrajala vodovodna mreža u duljini 110 metara, odnosno zamjena dotrajalih cijevi i izrada novih priključaka kućanstava. Izvođenjem radova zamijeniti će se dotrajali asfalt te odvoz na deponiju, izvršiti će se zamjena cjelokupnog nosivog tamponskog sloja, do pripreme podloge za novo asfaltiranje ulice – ističe Ivica Kovačević načelnik općine Jakšić kojeg smo zatekli na gradilištu dodajući da će se obnoviti i oborinske odvodnje.

blank
Ivica Kovačević, načelnik općine Jakšić

-Do kraja mjeseca se očekuje obnova asfaltnog sloja u duljini 115. metara. Ukupna investicija s zamjenom vodovoda iznosi 155.000 kuna – nastavlja načelnik Kovačević dodajući kako je u planu još ove godine sanacija i obnova kolnika u Eminovcima u ulicama Stjepana Radića i Zrinko-frankopanskoj za koje su radove predviđena sredstva u proračunu, 650 tisuća kuna za izgradnju i sanaciju u duljini većoj od 500 metara.

Načelnik Kovačević uvjeren je da će vremenske prilike dozvoliti dovršetak svih investicija u ovoj godini tako da bi sve ono što je planirano i odrađeno.

blank
blank

Komentiraj: