Na Obrtničkoj školi Požega obnavlja se krovište i uređuje prilazno stepenište – vrijednost radova gotovo 650 tisuća kuna /FOTO/

Autor: DK

Uz radove na adaptaciji krovišta Obrtničke škole Požega izvode se i oni na te uređenju prilaznog stepeništa. Kako teku radovi u to se došao uvjeriti požeško-slavonski župan Alojz Tomašević kojeg je uz ravnateljicu Ivu Šnajeder dočekao i izvođač radova, predstavnik tvrtke Konstrukt Požega Davor Čeregović.  

Vrijednost radova je 142 tisuće kuna za stepenište i 500 tisuća kuna za adaptaciju krovišta.

Ravnateljica Obrtničke škole Požega Iva Šanajder zahvalila je na investiciji koja će podići kvalitetu boravka u toj obrazovnoj ustanovi djelatnicima i učenicima triju škola smještenih pod jednim krovom.

Iva Šnajder, ravnateljica Obrtničke škole Požega

-Zahvaljujem našem osnivaču Požeško-slavonskoj županiji koja nam je za ovu godinu odobrila sredstva za izmjenu pokrova na matičnoj zgradi škole i sredstva za renoviranje prilaznog stepeništa. Sredstva su značajna, a njima završavamo priču izmjene krovišta na zgradi bivšeg centra, dakle zgradi u kojoj su tri škole. Isto tako rješavanjem prilaznog stepeništa povećavamo sigurnost prilaska, naročito u zimskom periodu, za naše učenike i djelatnike. Iz godine u godinu promišljamo kako povisiti standard i kvalitetu obrazovanja u svim našim zanimanjima. Osim matične škole imamo i zgradu radionica, na kojoj je prošle godine izmijenjeno krovište staro preko 40 godina, koje smo do tada održavali i popravljali u sklopu praktične nastave – rekla je ravnateljica Šnajder.

Osim Obrtničke škole, pod istim krovom nalaze se Ekonomska škola i Tehnička škola a Poljoprivredno-prehrambena škola je u neposrednoj blizini. Sve škole imaju vrijedne projekte u različitim fazama, a Poljoprivredno-prehrambena škola je prije nekoliko dana potpisala ugovor za novi projekt „Razvoj Centra kompetentnosti Panonika“ u vrijednosti oko 50 milijuna kuna, sa stopostotnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda. Požeško-slavonska županija nastavit će s ulaganjem u sve srednje strukovne škole upravo su one od velike važnosti za razvoj županije.

Alojz Tomašević, požeško-slavonski župan

-Želja nam je podići standard zbog učenika i profesora, ali i postići promjene u modelu razmišljanja. Srednje strukovno obrazovanje izuzetno je važno za budućnost obrtništva i razvoj u cjelosti. Ovdje se stvaraju budući obrtnici, gospodarstvenici, stoga podržavamo sve prijedloge i ideje koje dolaze iz ovih škola. Cilj je podići standard – mi smo obnovili gotovo sve škole i vjerujem kako se rijetko koja županije time može pohvaliti. Nastavit ćemo s uređenjem prostora i ovih naših srednjih škola jer želim da naše škole budu prepoznatljive te privlačne i učenicima iz drugih županija – rekao je župan Alojz Tomašević.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci:

Translate »