Na Obrtničkoj školi Požega obnavlja se krovište i uređuje prilazno stepenište – vrijednost radova gotovo 650 tisuća kuna /FOTO/

Autor: D.K.

Uz radove na adaptaciji krovišta Obrtničke škole Požega izvode se i oni na te uređenju prilaznog stepeništa. Kako teku radovi u to se došao uvjeriti požeško-slavonski župan Alojz Tomašević kojeg je uz ravnateljicu Ivu Šnajeder dočekao i izvođač radova, predstavnik tvrtke Konstrukt Požega Davor Čeregović.  

Vrijednost radova je 142 tisuće kuna za stepenište i 500 tisuća kuna za adaptaciju krovišta.

Ravnateljica Obrtničke škole Požega Iva Šanajder zahvalila je na investiciji koja će podići kvalitetu boravka u toj obrazovnoj ustanovi djelatnicima i učenicima triju škola smještenih pod jednim krovom.

Iva Šnajder, ravnateljica Obrtničke škole Požega

-Zahvaljujem našem osnivaču Požeško-slavonskoj županiji koja nam je za ovu godinu odobrila sredstva za izmjenu pokrova na matičnoj zgradi škole i sredstva za renoviranje prilaznog stepeništa. Sredstva su značajna, a njima završavamo priču izmjene krovišta na zgradi bivšeg centra, dakle zgradi u kojoj su tri škole. Isto tako rješavanjem prilaznog stepeništa povećavamo sigurnost prilaska, naročito u zimskom periodu, za naše učenike i djelatnike. Iz godine u godinu promišljamo kako povisiti standard i kvalitetu obrazovanja u svim našim zanimanjima. Osim matične škole imamo i zgradu radionica, na kojoj je prošle godine izmijenjeno krovište staro preko 40 godina, koje smo do tada održavali i popravljali u sklopu praktične nastave – rekla je ravnateljica Šnajder.

Osim Obrtničke škole, pod istim krovom nalaze se Ekonomska škola i Tehnička škola a Poljoprivredno-prehrambena škola je u neposrednoj blizini. Sve škole imaju vrijedne projekte u različitim fazama, a Poljoprivredno-prehrambena škola je prije nekoliko dana potpisala ugovor za novi projekt „Razvoj Centra kompetentnosti Panonika“ u vrijednosti oko 50 milijuna kuna, sa stopostotnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda. Požeško-slavonska županija nastavit će s ulaganjem u sve srednje strukovne škole upravo su one od velike važnosti za razvoj županije.

Alojz Tomašević, požeško-slavonski župan

-Želja nam je podići standard zbog učenika i profesora, ali i postići promjene u modelu razmišljanja. Srednje strukovno obrazovanje izuzetno je važno za budućnost obrtništva i razvoj u cjelosti. Ovdje se stvaraju budući obrtnici, gospodarstvenici, stoga podržavamo sve prijedloge i ideje koje dolaze iz ovih škola. Cilj je podići standard – mi smo obnovili gotovo sve škole i vjerujem kako se rijetko koja županije time može pohvaliti. Nastavit ćemo s uređenjem prostora i ovih naših srednjih škola jer želim da naše škole budu prepoznatljive te privlačne i učenicima iz drugih županija – rekao je župan Alojz Tomašević.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88