Na Kupu pasa glasnog gona na divlju svinju u gateru pobjednici Dalibor Vuković, Josip Svoboda i Vlado Martinaš sa slovačkim kopovom i brak jazavčarima /FOTO/

Lovačko društvo “Papuk” iz Biškupaca bilo je u svome novoizgrađenom gateru nedaleko od lovačkog doma po prvi puta domaćin tradicionalnog 6. Kupa pasa glasnog gona na divlju svinju u gateru kojima su vlasnici lovci s područja Požeško-slavonske županije.

Prilikom otvaranja vlasnike-sudionike natjecanja pozdravili su predsjednik „Papuka“ Robert Sakoman, zatim predsjednik Županijskog povjerenstva za kinologiju Damir Grujić, predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije Branko Bertelović, te glavni sudac Željko Dragičević kojemu je u suđenju pomagao Damir Grujić.

Natjecanju je pristupilo 14 pasa lovaca toga kraja među kojima ih je pet položilo ispite.

Vlasnik prvoplasiranog psa je Dalibor Vuković(LD „Šijak“ Požega) koji je sa slovačkim kopovom „Alpha Spod Kunovej“ osvojio186 bodova, a slijede drugi vlasnik Josip Svoboda (LD „Vepar“ Kaptol) sa psom alpski brak jazavčar „As“ sa osvojena 182 boda, te treći vlasnika Vlade Martinaša(LD „Papuk“ Biškupci) pas alpski brak jazavčar „Bonzo“ koji je osvojio 176 bodova.

Najboljima su dodijeljene nagrade i priznanja Lovačkog saveza ove županije.

0 Comment