Na konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća Pleternice za predsjednika imenovan Anto Barbarić, a za protpredsjednike Marko Markota i Hrvoje Galić

Autor: D.K.

Održana je konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Pleternice na kojoj su uz gradonačelnicu Mariju Šarić i njenog zamjenika Domagoja Katića bili nazočni novoizabrani vijećnici koji će predstavljati to predstavničko tijelo u naredne četiri godine.

Nakon obavljenih svih prethodnih procedura, izbora Mandatne komisije, verifikacije mandata i dr. pristupilo se izboru predsjednika Gradskog vijeća Grada Pleternice i njegovih potpredsjednika.

Za predsjednika Gradskog vijeća grada Pleternice izabran je Anto Barbarić (HDZ), a za njegove zamjenike Marko Markota(HDZ) i Hrvoje Galić (DP i MOST).

U predstavničkom tijelu koje će imati 15 vijećnika s dvije političke liste u novom sazivu biti će, s liste HDZ-a 10 članova, Helena Matošević, umjesto Antonije Jozić koja je stavila mandat u mirovanje zbog ne spojivosti dužnosti, Anto Barbarić, dr.sc. Ivan Vukoja, Anamarija Petković, Josip Kalan, prof. Valentin Petranović, Marko Markota, Nikola Raguž, Mario Slatina i Zdravko Novak.

Pet vijećnika biti će s liste DP-a i MOST-a, prof. Hrvoje Galić, dr.sc. Mirela Mezak Matijević, Marijana Miškić, Zlatko Banožić i Ivan Krešić.

Nakon izbora i imenovanja vijećnici su položili prisegu kao i gradonačelnica Marija Šarić i njen zamjenik Domagoj Katić.

Uz predloženi dnevni red za konstituiranje Gradskog vijeća bila je nakon izbora i imenovanja i dopuna dnevnog reda na kojoj je između ostalih točaka predložen rebalans proračuna koji je obuhvaćao povećanje određenih sredstava na infrastrukturnim stavkama zbog primitka odnosno očekivanja dolaska određenih financijskih sredstava.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88