Na današnji dan 1991. vojna akcija i oslobođenje Požeštine

Autor: Požega.EU

POŽEGA – Na današnji dan je 1991. godine oslobođena Požeština od agresora koji je okupirao i zauzeo područje Kamnske, Mijača i drugih sela u okolici u kojoj su akciji oslobođenja poginuli branitelji Branko Terzić, Drago Mindum, Ivica Zovko, Mihovil Vojnić, i Nikica Mandušić, a kasnije na tom području i  Marko Marić, Dragan JajićIgor, Zalar, Marko Garić, i Jozo Jelić. Tužna je to obljetnica za sve iz obitelji poginulih i njihovih kolega suboraca koja je na dostojan način obilježena.

Polaganju vijenaca i paljenju svijeća za poginule u Kamenskoj prethodio je maraton na koji se odazvalo 15-ak maratonaca koji su na svojstven način iskazali poštovanje prema poginulima istrčavši 24 kilometra i došli do cilja, Kamenske, krenuvši jutros iz Požege.

Središnje obilježavanje bilo je u Kamneskoj kod spomenika poginulim braniteljima gdje su predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, obitelji i prijatelji poginulih, vojske, policije, državne uprave, Županije, Gradova Požege, Kutjeva i Pleternice, općina Velike i Brestovca i te Osnovne škole Dragutina Lermana iz Brestovca položili vijenci i zapalili svijeće. Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća prigodne recitate izveli su učenici Osnovne škole Dragutina Lermana iz Brestovca.

U organizaciji Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata i njenog voditelja Krešimira Pavelića, umirovljenog brigadira, obilježavanje i druženje je nastavljeno u Lovačkom domu u Orljavcu gdje su uručene zahvalnice maratoncima u znak njihove zauzetosti i požrtvovnosti te sudjelovanju u svim ovakvim i sličnim obilježavanjima.

no images were found

 

 

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot