Na današnji dan 1991. vojna akcija i oslobođenje Požeštine

Autor: Požega.EU

POŽEGA – Na današnji dan je 1991. godine oslobođena Požeština od agresora koji je okupirao i zauzeo područje Kamnske, Mijača i drugih sela u okolici u kojoj su akciji oslobođenja poginuli branitelji Branko Terzić, Drago Mindum, Ivica Zovko, Mihovil Vojnić, i Nikica Mandušić, a kasnije na tom području i  Marko Marić, Dragan JajićIgor, Zalar, Marko Garić, i Jozo Jelić. Tužna je to obljetnica za sve iz obitelji poginulih i njihovih kolega suboraca koja je na dostojan način obilježena.

Polaganju vijenaca i paljenju svijeća za poginule u Kamenskoj prethodio je maraton na koji se odazvalo 15-ak maratonaca koji su na svojstven način iskazali poštovanje prema poginulima istrčavši 24 kilometra i došli do cilja, Kamenske, krenuvši jutros iz Požege.

Središnje obilježavanje bilo je u Kamneskoj kod spomenika poginulim braniteljima gdje su predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, obitelji i prijatelji poginulih, vojske, policije, državne uprave, Županije, Gradova Požege, Kutjeva i Pleternice, općina Velike i Brestovca i te Osnovne škole Dragutina Lermana iz Brestovca položili vijenci i zapalili svijeće. Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća prigodne recitate izveli su učenici Osnovne škole Dragutina Lermana iz Brestovca.

U organizaciji Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata i njenog voditelja Krešimira Pavelića, umirovljenog brigadira, obilježavanje i druženje je nastavljeno u Lovačkom domu u Orljavcu gdje su uručene zahvalnice maratoncima u znak njihove zauzetosti i požrtvovnosti te sudjelovanju u svim ovakvim i sličnim obilježavanjima.

no images were found

 

 

Više iz kategorije