Na „čijalo“ u Požegu brzopotezno stiže glavni tajnik SDP-a Nikša Vukas! „Začeg’“?

Autor: D.K.

Poznati su i evidentni problemi u vladajućoj stranci na državnoj i lokalnoj razini. U razloge nećemo ulaziti ali je to očigledno borba za pozicije pred unutarstranačke i parlamentarne izbore, ali i oko raspodjele „kolača“ . Odraza na to vjerojatno imaju i sudski postupci i do sada izrečene presude ali i podignute optužnice koje na svojim leđima nose ovdašnji dužnosnici.

U takvim okolnostima nije očekivano i logično da razmirice i međusobni obračuni nagrizaju najjaču oporbenu stranku (SDP). Oni bi trebali na krilima pobjede predsjedničkog kandidata zgusnuti svoje redove i intenzivirati rad s članstvom na terenu, što podrazumijeva i omasovljenje stranke, a kako saznajemo, na lokalnoj razini, opterećeni su međusobnim prepucavanjima i obračunima za koje je saznala i njihova centrala.

Tim povodom članovi požeške Gradske i Županijske organizacije SDP-a brzopotezno su primili „emailirane“ pozive na zajedničko okupljanje ovog petka u 17 sati na kojem će prema svemu sudeći glavnu riječ voditi uvaženi gost glavni tajnik SDP-a Nikša Vukas.

U pozivu za taj skup između ostalog stoji da je povod okupljanja „zbog nastalih problema u samoj gradskoj organizaciji“.

Ne želimo ulaziti u detalje okupljanja, iako su nam neki jako dobro poznati, problemi se moraju riješiti kako osobne ambicije i visoki let pojedinaca ne bi bili iznad stranačkih interesa. O takvoj temi mogli bi napisati mnogo redaka što ostavljamo možda za vrijeme nakon toga događaja.

Uvjereni smo da će se glavni tajnik Nikša Vukas vratiti u središnjicu SDP-a, nakon prijeđenih 400 kilometara, s dobrim rješenjima koja su isključivo od interesa za stranku, a ne za pojedince.

Foto: Tportal.hr

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek