Mr.sc. Josip Mesić, dokazani vrhunski enolog koji voli fotografiju

Autor: D.K.

POŽEGA – Vrhunski enolog, profesor na požeškom Veleučilištu mr.sc. Josip Mesić dokazao se kao “majstor” u još jednom zanatu. Uz neke od svojih hobija prvenstveno biciklizam veliku ljubav poklanja fotografiji što je po prvi puta pokazao na samostalnoj izložbi fotografija koje je njegovo oštro oko zabilježilo foto objektivom.

Tako je u prigodi 18. obljetnice požeškog Veleučilišta prof. Mesić izložio svoje fotografije u Klijeti Veleučilišta iznad Podgorja na koju su se odazvale njegove kolege, prijatelji i svi oni koji imaju oštro oko, a vole fotografiju.

– Fotografijom se bavim već duže vremena. Ovdje su većinom fotografije koje vidite nastale u zadnje dvije do tri godine, a ima možda nekoliko koje su starije od pet godina. Foto aparat je uvijek uz mene, u zadnjem džepu biciklističkog odijela, a danas čak i mobiteli mogu poslužiti za zabilježiti neku zanimljivost u određenom trenutku. danas smo napravili poveznicu fotografije i vina, što je idealno i sve nas vraća u neke prošle i ugodne trenutke – skromnim nam je riječima o ljubavi prema fotografiji pričao Josip Mesić koji fotografira uglavnom motive grada Požege, pejzaže ali i sve ono ono što se događa u vinogradima.

Na dosta fotografija su i studenti koji na neki način motiviraju svog profesora uz stručne i one izvannastavne aktivnosti vezane za fotografiju.

-Kad upoznate karakter studenata koji pokažu u svojoj struci, onda mi oni daju poseban pečat zanimljivim trenucima. Neke sam fotografije nazvao po njihovim imenima. Sve je zapravo krenulo s fotografijom koja prikazuje Požegu od kapelice i Ulice sv. Roka, do Ulice Matice hrvatske – dodao je Mesić koji je uz izložbi i foto umijeća pokazao što zapravo zna napraviti i sa vinom koje je mamilo sve nazočne na kapljicu više.

/Foto: D.Mirković /

 

Više iz kategorije