Može li dogradonačelnik Malnar odnijeti titulu najboljeg OPG-a?

Autor: Požega.EU

POŽEGA – Ministarstvo poljoprivrede i Večernji list biraju najbolje obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo u Hrvatskoj. Projektu pod nazivom ″Zlata vrijedan″, glavni je cilj promocija poljoprivredne proizvodnje i uspješnih priča nekih od 180.000 obiteljskih gospodarstava u Hrvatskoj.

Projekt traje od lipnja, kada su sve hrvatske županije i Grad Zagreb nominirali do pet najboljih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva sa svojih područja. Požeško slavonska županija nominirala je pet OPG-ova u sklopu ovog projekta, a to su Ekološko OPG Rosipal, OPG Ćasić, OPG Hruška, OPG Kovačević i PPU Malnar.

Nakon nominacija od strane županija, stručni povjerenstvo je odabrao 21 najboljeg koji ulaze u uži krug. Povjerenstvo se sastoji od 7 članova: Stjepan Blažević (zamjenik glavnog urednika Večernjeg lista), Vlatko Grgurić (voditelj Plodova zemlje), Martin Vuković (urednik emisije za Selo i poljoprivredu Hrvatskog radija – predsjednik Zbora agrarnih novinara pri Hrvatskom novinarskom društvu), Jan Marinac (predsjednik Hrvatske udruge mladih poljoprivrednika), Matija Brlošić (predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore), Hrvoje Horvat (ravnatelj Savjetodavne službe) te Miroslav Kuskunović (glasnogovornik Ministarstva poljoprivrede). Odabir 21 najboljeg OPG-a izvršen je prema strogim kriterijima žirija, anapravljena je i provjera svih prijavljenih putem Agencije za plaćanje u poljoprivredi te Hrvatske poljoprivredne agencije  kako bi se utvrdila točnost i istinitost svih podataka.

Među 21 OPG-om koji su se našli u užem krugu je PPU Malnar, u vlasništvu Ivice Malnara. Dobitnik nagrade Zlatni list za najkvalitetniji duhan i nagrade Zlatna repa za najbolju kvalitetu šećerne repe, obrađuje 450 hektara zemlje za vlastite potrebe. Uzgoji oko  50 tona šećerne repe, desetak tona uljarica, 17 tona žitarica, od osam do 12 tona kukuruza i tri tone duhana. 1300 hektara zemlje Malnar svojom mehanizacijom obrađuje za suradnike. Kad je riječ o mehanizaciji slobodno se može reći da je ona veoma impozantna među kojom se može naći novi traktor za 200 tisuća eura ali i poznati kombajn, koji je Malnar kupio, vrijednosti 2 milijuna kuna. Sada ima dva takva najsuvremenija kombajna koji se mogu vidjeti na poljima diljem Slavonije. Najveći privatni poljoprivredni proizvođač u Požeško slavonskoj županiji, javnosti je ipak poznatiji kao zamjenik gradonačelnika Grada Kutjeva.

U sklopu projekta Zlata vrijedan, 12.rujna, izabrat će se tri najbolja OPG-a i osvojiti 30, 20 i 10 tisuća kuna, koje će morati namjenski potrošiti. Izabrat će se i najbolji OPG po izboru čitatelja Večernjeg lista, a glasati za svog favorita može se na web stranicama Večernjeg lista (http://domivrt.vecernji.hr/zlata-vrijedan/najbolji-opg-957815)

Foto: vecernji.hr

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot