Moto partyem otvorena “biker sezona” (foto galerija)

Autor: D.K.

POŽEGA – Jučer je požeški Moto klub Independent Čopor organizirao najavljeni tradicionalni, osmi po redu Moto party na stadionu NK Dinamo u Vidovcima.

Klub koji djeluje osmu godinu za redom poznat je u regiji po humanitarnim akcijama u kojima se najviše pomaže bolesnim osobama i djeci što su dokazali nizom akcija o kojima smo o tome i pisali.

Uz poznati moto susret koji se održava prvog vikenda u sedmom mjesecu, jučerašnji moto party je ušao u pore svih bajkera koji su redoviti gosti jer s tim moto party-em kreće u sezonu bajkerskih druženja i vožnji.

Okupljanje je jučer započelo iza podneva na nogometnom stadionu NK Dinamo Vidovci, odakle se iza 16,30 sati krenulo prema kapelici Snježne Gospe u Vidovcima gdje je vlč. Mario Večerić, župni vikar iz katedralne župe sv. Terezije Avilske blagoslovio sve motore i motoriste.

Budući da je okupljanje i blagoslov motorista i motora kao takav susret tradicionalan vidovački župnik preč. Nedjeljko Androš napisao je posebnu molitvu koju su molili svi motoristi tijekom blagoslova.

Nakon blagoslova motoristi su krenuli na “defile” ulicama grada koji i ove godine nosi naziv “Počasni krug Mladenko Krstanović” koji je kao takav 12. po redu u čast nesretno stradalog njihovog prijatelja Mladenka kao i za sve stradale motoriste u prometu. Kod spomenika na mjestu Mladenkove nesreće, u Indistrijskoj ulici, motoristi su se kratko zaustavili i zapalili svijeće a ove godine je napravljen i izuzetak. Motoristi su se zaustavili i kod mjesta tragične pogibije njihovog kolege iz Orahovice, Roberta Špioljara koji je vraćajući se sa moto susreta prošle godine poginuo u Osječkoj ulici kod Kaznenog zavoda.

Deset godina za redom je počasni krug bio u organizaciji Udruge Dan Motora iz Požege koji se održavao u sklopu manifestacije Dana Motora 24.svibnja, na dan kad je Mladenko nastradao, ali zbog nemogućnosti organiziranja takvog događanja uz dozvolu Mladenkove obitelji dogovoreno je da organizaciju prebace na  MK Independent Čopor.

Nakon ustaljenog rituala svi se u večernjim satima okupili u Vidovcima na nogometnom igralištu gdje je bio upriličen cjelovečernji program uz obilje hrane a organiziran je rock koncert koji je potrajao do jutarnjih sati.

no images were found

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek