Motivi krajolika od Rame do Huma

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Izložba pod nazivom „Hercegovački krajolici- od Rame do Huma“ sa likovnim radovima samoukog slikara Mateja Škarice otvorena je u dvorani Gradskog muzeja, a njen je organizator Ramska zajednica Požega.  Svečanom otvaranju su nazočili zamjenik gradonačelnika Požege Darko Puljašić, zatim načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević i njegov zamjenik Mile Barišić, koji je i potpredsjednik Ramske zajednice, te kulturni i javni radnici požeškog kraja.

Ispred Upravnog odbora Ramske zajednice Požega sudionike svečanog otvaranja pozdravila je Ivana Ivanika,  a o likovnom stvaralaštvu Mateja Škarice, kojemu je ovo četvrta samostalna izložba, govorila je poznata požeška slikarica Anita Grbavac-Jakobović.

-Autor boje povezuje sa osjećajima prema rodnoj grudi- istakla je Anita, a Matej Škarica je zahvalio Ramskoj zajednici i Gradskom muzeju koji su upriličili njegovo predstavljanje građanima Požege i okoline, gdje živi puno njegovih zemljaka. On inače živi i radio u Zagrebu, autor je dviju knjiga, a uključen je u rad i suradnju sa zavičajnim zajednicama Ramaca u našoj zemlji.

Izložba je otvorena svakodnevno do 22 . listopada, a ulaz je besplatan.

DSC_0235 (Small)

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: