MOST podupire mlađe i ozbiljne kandidate: Može li to donijeti promjene na političkoj sceni Pleternice?

Autor: D.K.

PLETERNICA – Još uvijek nije poznato zbog čega je Pleternica, kao utvrda HDZ-a, toliko važna ne samo većim političkim strankama već i pojedinim nezavisnim listama. Neka su nam imena poznata koja su na unutarstranačkim tijelima potvrđena i koji će se naći kao kandidati bilo za gradonačelničko mjesto ili nositelja liste predstavničkog tijela u gradu Pleternici.

Neozbiljno bi bilo da iznosimo bilo koja imena dok ona ne budu i službeno potvrđena ali možemo reći da se radi prvenstveno o poštenim mladim ljudima koji su se odlučili biti kandidati. Oni su možda bez ikakvog političkog iskustva ali uz njih su rame uz rame i one “sijede” kose i politički iskusne glave kojima političku potporu daju veće stranke poput MOST-a, SDP-a i dr.

Kao nositelj nezavisne liste “Za bolje sutra” u gradu Pletrenici, o čemu smo već pisali, biti će aktualni ravnatelj pleterničke osnovne škole Hrvoje Galić.

Kako doznajemo još jedna nezavisna lista ide sa svojim kandidatima koja bi također mogla polučiti više nego dobre rezultate. Upravo toj listi, kako doznajemo, MOST daje svesrdnu potporu i iza koje će stati jer se prvenstveno radi o mlađim i politički neistrošenim kandidatima koji u prošlosti nemaju iza sebe nikakvih repova. Dakako da će i među tim kandidatima biti i onih malo iskusnijih što je u svakom slučaju poželjno jer će prema svemu sudeći buduće pleterničko Gradsko vijeće biti veoma šaroliko. Taj spoj mladosti i iskustva, odnosno početnika i onih koji imaju dosta kilometara u nogama, u mnogim se sredinama pokazao kao dobitna kombinacija ne samo na izborima već i kasnije tijekom funkcioniranja vlasti u cijelom mandatnom razdoblju. Nadamo se da će to biti slučaj i sa gradom smještenim desetak kilometara od županijskog središta!

Prema svemu sudeći i SDP mijenja taktiku. U političku borbu, odnosno predizbornu utrku, šalje mlađe školovane kadrove koji su se izvan politike dokazali u dosadašnjem radu,te  uživaju ugled u sredini gdje su rođeni i gdje žive. Ne treba zanemariti ne mali broj onih  naklonjenih lijevoj opciji koji će zbog istaknutih mlađih kadrova na listi neke još više potaknuti da izađu na izbore i da daju svoj glas politički neistrošenim kadrovima za koje se  pretpostavlja da neće zloupotrijebiti povjerenje svojih birača. 

Ovoga puta nećemo kritizirati aktualnu vladajuću garnituru u gradu Pleternici jer će uskoro sa konkretnim stvarima za to biti razloga. Ne bi bilo korektno, a ne naglasiti da se u Pleternici puno toga napravilo. Kako je to i na koji način odrađeno? I za to će biti vremena da se sve dobro proanalizira.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot