Monografija o 20. obljetnici uspostave Zavoda za javno zdravtsvo Požeško-slavonske županije

Autor: DK

blankPOŽEGA – Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije koji je osnovan u prosincu 1995. godine danas je obilježio 20. obljetnicu rada u prostorima Hrvatske gospodarske komore u Požegi kojom je prigodom prestavljena monografije “Javno zdravstvo u Požeško-slavonskoj županiji 1996. – 2016.”

blank

Danas Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije zapošljava 34 djelatnika od kojih je gotovo polovica visoko obrazovanih koji rade u toj ustanovi. O samoj ustanovi i njenom djelovanju kroz 20 godina rada mnogo je toga zapisano u monografiji o čemu je nešto više u njenom predstavljanju rekao njen autor i urednik, aktualni ravnatelj požeško-slavonskog Zavoda za javno zdravstvo mr.sc. Mato Matijević. Monografija sadrži pregled važnijih događanja i svih službi u Zavodu, a rezultat je rada brojnih autora, djelatnika Zavoda.

blank

mr.sc. Mato Matijević, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije

-Vjerujem da će ova monografija doprinijeti temeljnoj ideji i  cilju uspostave Zavoda koji je prije nešto više od 100 godina upravo u ovim našim krajevima prvi promišljao dr. Andrija Štampar, otac preventivne medicine. Upravo osnivanjem Zavoda preventivna zdravstvena medicina na području Požeško-slavonske županije doživljava svoj najveći razvoj – rekao je glavni urednik monografije i ravnatelj Zavoda Mato Matijević dodajući kako su osnivanjem Zavoda za javno zdravstvo objedinjene su sve preventivne struke na način da ta ustanova u svom sastavu ima Službu za epidemiologiju, Službu za mikrobiologiju, Službu za zdravstvenu ekologiju te Službu za školsku medicinu, te da je Zavod uspješno uključen u nacionalne preventivne programe, posebice programe ranog otkrivanja raka i brojne zdravstvene projekte

blank

Alojz Tomašević, požeško-slavonski župan

Ispred osnivača, Požeško-slavonske županije, ravnatelju i djelatnicima Zavoda prigodnim riječima čestitao je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

-Zavod  za javno zdravstvo ključna je inistitucija u našoj županiji u brizi za zdravlje stanovništva. Ova monografija kvalitetno prikazuje zašto je javno zdravstvo važno, zašto je ova institucija bitna te zašto treba ostati upravo u ovakvom sastavu te proširiti dvoje djelatnosti. Ovo je vrijedan dokument vremena za one koji će doći iza nas – istakao je župan Tomašević.

blank blank blank blank

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića