Molitveno bdijenje uoči prezbiterskog ređenja u Požegi

Autor: Biskupija PZ

U požeškoj crkvi sv. Lovre, 25. lipnja održano je molitveno bdijenje uoči prezbiterskog ređenja đakona Marka Gerendaja iz Župe sv. Marka Evanđelista u Našicama (Markovac Našički) i Roberta Medveda iz Župe sv. Ilije Proroka u Brodskom Stupniku. Na bdijenju, koje je predvodio Marko Milaković, župni vikar požeške Župe sv. Terezije Avilske, sudjelovali su mladi grada Požege, članovi molitvenih zajednica, vjernici iz požeških i župa odakle dolaze ređenici, kao i dvojica odgojitelja te nekoliko bogoslova iz Međunarodnog kolegija „Sedes Sapientiae“ u Rimu gdje su ređenici zadnje tri godine prolazili svoju formaciju za svećeništvo.

Tijekom bdijenja ređenici su zajedno s okupljenim vjernicima na temelju naviještene Božje riječi, klanjajući se pred Presvetim Oltarskim Sakramentom razmatrali otajstvo svećeništva te molili za ustrajnost i vjernost u pozivu koji im je Gospodin uputio i službi kojoj će im Crkva povjeriti te za postojeća i nova duhovna zvanja u požeškoj mjesnoj Crkvi. Pri koncu je župni vikar Milaković u ime svih prisutnih izrekao nekoliko molitvenih nakana za služitelje Crkve – napose ovogodišnje mlade svećenike Požeške biskupije. Bdijenje, prožeto molitvom i pjesmom mladih, zaključeno je blagoslovom s Presvetim Oltarskim Sakramentom.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot