Molitvenim bdijenjem u požeškoj crkvi sv. Lovre ispratili staru i dočekali novu

Autor: Biskupija PZ

POŽEGA – Bilo je raznovrsnih ponuda kako ispratiti staru i dočekati novu 2017. godinu. Dok su se neki odlučili za neke od ugostiteljskih objekata ili dočekati Novu godinu na otvorenom, u požeškoj crkvi sv. Lovre 2017. je molitvenim bdijenjem ispraćena stara i dočekana nova godina.

Molitvenom susretu pridružio se i biskup Antun Škvorčević koji je prvi dio bio obilježen marijanski. Bila je to prilika da mladi, i oni koji su se tako osjećali, povjere svoje živote i budućnost Isusovoj Majci na ulasku u 2017. godinu, u kojoj se slavi 100. obljetnica njezinih fatimskih ukazanja.

U drugom, euharistijskom dijelu, izložen je Presveti Oltarski Sakrament kojem su mladi molitvom i pjesmom iskazali čast i hvalu te Isusu Kristu govornim i pisanim putem uputili svoje molitve.

Na završetku bdijenja svim sudionicima molitvenog susreta obratio biskup Antun, rekavši kako im se ne usuđuje čestitati „novu“ godinu, zato što će ova, koju sada nazivamo „novom“ brzo postati „starom“, te ćemo na njezinom kraju opet čekati „novu“, i tako po redu. Upitao je mlade kakvog onda smisla ima čekati i čestitati novu godinu? Posvjedočio je kako mu se daleko više sviđa govoriti o „mladom ljetu“ a ne o „novoj godini“, i pjevati s našom pučkom božićnom pjesmom: »Na tom mladom ljetu veselimo se“.

Biskup Škvorčević je ustvrdio “Kad idemo od staroga prema novom, krećemo se u vremenskim, odnosno kozmičkim kategorijama, koje teku i prolaze; ali kad pođemo od staroga prema mladom, ne ostajemo u kozmičkim kategorijama, nego se krećemo razinom kvalitete našega duha”. Rekao je mladima da su se oni “klanjali i po Božjoj blizini ostvarili mladost duha, te na taj način iskusili – ne novo – nego mlado ljeto”. Poručio im je, ako ova godina u koju su ušli, bude zaista mlada po duhu koji u njima trajno oživljava Isus Krist, tada je u njima već započela vječnost, koja je trajna mladost duha.

Poželio im je da po blizini Božjoj u svom životu uvijek ostanu takvi, te budu mladenačka snaga hrvatske zemlje. Svi su zatim zapjevali „Narodni nam se Kralj nebeski“, radujući se mladome Kralju i mladome ljetu koje se po njem ostvaruje. Uputili su se zatim u obližnju Dvoranu Bl. Alojzija Stepinca Biskupskog doma, gdje su se još neko vrijeme nastavili družiti uz mali domjenak, bratske agape.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: